Quadient Technologies

Maak kennis met...

Quadient Technologies BV in Drachten is onderdeel van de beursgenoteerde Quadient Group waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Parijs. Met producten en diensten die in 90 landen vermarkt worden en vestigingen in 29 landen, is Quadient nummer 1 in Europa en nummer 2 in de wereld op het gebied van postkameroplossingen om zowel fysieke als digitale poststromen te optimaliseren. Quadient heeft 5900 medewerkers wereldwijd, waarvan 1200 verkoopmedewerkers en 500 R&D medewerkers.

Centre of Competence
Binnen de Quadient Group is Quadient Technologies BV in Drachten het “Centre of Competence” voor de ontwikkeling en de productie van producten zoals de Folder/Inserter (vouwen van documenten en deze automatisch in enveloppen stoppen) en verpakkingsmachines voor het creëren van dozen op maat en het automatisch verpakken van goederen met variabele afmetingen voor de E-fullfilmentindustrie.

A8be80bb5e0bc5e0943b2f9b4c38c282

Innovatie
Van de ruim 1 miljard euro groepsomzet wordt 4 tot 4,5% geïnvesteerd in nieuwe ideeën en marktverkenningen. Medewerkers van Quadient Technologies BV krijgen alle ruimte om vernieuwing te initiëren. Ons doel is het door productontwikkeling uitbouwen van onze marktpositie en de continuïteit te waarborgen. Daarbij zijn moderne tools essentieel. Zo werken we met 3D CAD-, PLM-, CMS-, en ERP SAP systemen en met Agile ontwikkelmethodieken. Deze systemen ondersteunen de productontwikkeling optimaal. Binnen de productontwikkeling kijken we buiten bestaande markten en komen we met nieuwe concepten. Ideeën kunnen op alle plekken in de organisatie ontstaan. Bijvoorbeeld binnen onze R&D afdeling, die 80 medewerkers telt. In totaal werken er in Drachten 300 medewerkers aan de toekomst van Quadient. Om de creatie van een nieuw product vervolgens uit te kunnen voeren maken we gebruik van alle disciplines in onze organisatie. En soms ook meerdere R&D locaties tegelijk. Door deze multidisciplinaire teams kunnen wij onze kennis bundelen en houden we de tijd tussen ontwikkeling en implementatie zo kort mogelijk. Zo kan het veelbelovende idee van vandaag de werkelijkheid zijn van morgen!

State-of-the-art manufacturing
De producten en systemen die door Quadient Technologies worden geproduceerd, zijn geavanceerd en complex. Door het in huis hebben van een Tools- en Protoshop en state-of-the-art onderdelenproductie, kunnen wij het ontwerpen snel omzetten naar concrete producten of halffabrikaten. Met behulp van onze LEAN experts zijn onze assemblagelijnen volgens de nieuwste technologische en ergonomische inzichten opgesteld. Toch blijven we continu op zoek naar manieren om onze kwaliteit en efficiency verder te verbeteren. Niet alleen op onderdelen- maaro ok op machine niveau. Hiervoor gebruiken we LEAN en 6 sigma tools. Het kwaliteitsdenken is verankerd in het Quadient Kwaliteitshuis. Onze medewerkers werken gezamenlijk aan dat ene doel: vandaag beter dan gisteren!

Innovatiecluster Drachten
Onze werkwijzen met betrekking tot productontwikkeling, state-of-the-art onderdelenproductie en manufacturing zijn ook toegankelijk voor derde partijen. Zoals wij samenwerken met leden van het Innovatiecluster Drachten, helpen wij ook graag andere bedrijven om hun positie in de markt te verbeteren.

Onze vacatures

Content & Creative Marketing Specialist

  • Drachten
  • HBO
  • Onbepaalde tijd
Packaging by Quadient, a business line of Quadient (formerly Neopost), is an automated packaging solutions provider with a decade of experience built on a spirit of innovation and commitment to improving our environment. We have been leading with purpose when it comes to eliminating excessive packaging and saving companies valuable resources. While we continue to…

Contactgegevens