Group Leader Software Development

Vacancy by ZiuZ Visual Intelligence

  • ZiuZ Visual Intelligence
  • Gorredijk
  • HBO/WO
  • 1 year

Project management IT Innovation

Wil jij Scrum-teams leiden die druk bezig zijn om de nieuwste klantbeoordelingswebsite te optimaliseren? Of wil je ontwikkelaars aansturen die bij een multinational workflow-applicaties moeten maken voor alledaagse processen?

Of… wil jij een Software Development-afdeling leiden waar aan diverse en innovatieve oplossingen wordt gewerkt voor zaken die er echt toe doen?

Introductie

Bij ZiuZ is het onze missie om voor een wereldwijde impact te zorgen met producten die een oplossing bieden voor maatschappelijk relevante problemen. Wij leveren beeldherkenningstechnologie aan klanten in meer dan 50 landen die actief zijn op het gebied van farmaceutische automatisering, medische beeldvorming en forensisch onderzoek. Wij zijn momenteel op zoek naar een ervaren ‘Group Leader’ voor onze Software Development-afdeling die onze Scrum-teams ondersteunt bij het maken van de geavanceerde software (C#, NET, C++) waar onze professionele gebruikers dag in dag uit op vertrouwen.

Wat is jouw rol als ‘Group Leader’?

Je leidt onze Software Development-afdeling: een team van 20-30 professionals dat bestaat uit software developers, een software architect, testers en technisch schrijvers. Je bent verantwoordelijk voor zowel het organiseren, evalueren en coachen van teamleden als het volledig benutten van hun sterktes en het ondersteunen van je teamleden in hun professionele ontwikkeling.

Je houdt toezicht op de technologieën en processen die gebruikt worden voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen, documenteren en inzetten van software. Je zorgt ervoor dat teams die aan verschillende applicaties werken kunnen profiteren van elkaars kennis, methodes en oplossingen van derden, en optimaliseert dat waar mogelijk. Robuuste processen zijn belangrijk, toch verlies jij de menselijke factor die nodig is voor succes niet uit het oog.

Als Group Leader coördineer jij de activiteiten die binnen de afdeling plaatsvinden, je zorgt ervoor dat er een balans is tussen dagelijks sprintwerk en dingen die bijdragen aan de langetermijndoelen van de afdeling. Elk jaar schets je een beeld voor de verdere professionalisering van de afdeling en werk je nauw samen met je teamleden om dat te realiseren. Je rapporteert rechtstreeks aan de CTO en je werkt samen met de verschillende afdelingen om prioriteiten te stellen en hulpmiddelen toe te wijzen.

What are you bringing?

Wij zijn op zoek naar een doorgewinterde manager met ervaring in het leiden van teams met developers en je hebt een goede kennis van Scrum. Je hebt een achtergrond in informatica (HBO/WO) en ervaring op het gebied van personeelsbeheer (10+ teamleden). Je hebt de technische ruimdenkendheid om strategische beslissingen te nemen op het gebied van ontwikkelingsstructuren, patronen en technologieën; softwarebeveiliging; kwaliteitsbewaking en het testen van automatisering en documentatie. Natuurlijk doe je dit niet alleen, je maakt gebruik van de uitgebreide kennis die in jouw team aanwezig is.

Sterke communicatieve vaardigheden stellen jou in staat de overkoepelende strategie van ZiuZ te vertalen naar actiepunten die relevant zijn voor jouw team. Tegelijkertijd luister jij ook naar je team om hun zorgen en behoeften te begrijpen, en zorg je ervoor dat die serieus genomen worden. Je schakelt naadloos tussen een groot aantal onderwerpen en je treedt pro-actief in contact met verschillende collega’s binnen de organisatie. Collega’s bij ZiuZ komen overal vandaan, daarom is het belangrijk dat je goed kunt communiceren in zowel het Engels als het Nederlands.

What does ZiuZ offer?

Naast een full-time dienstverband en een uitgebreid pakket arbeidsvoorwaarden, biedt ZiuZ een aanvulling op je primaire salaris om te gebruiken voor je persoonlijke pensioensopbouw, een reiskostenvergoeding en een standaard onkostenvergoeding, inclusief een vergoeding voor particuliere internet- en mobiele telefoonkosten. Verder kent ZiuZ 27 vakantiedagen per jaar en is er een budget beschikbaar voor professionele trainingen voor elke werknemer. Wij werken in een hybride opzet waarbij we het voor medewerkers mogelijk maken om op kantoor te werken en desgewenst deels vanuit huis. Dit is geen functie op afstand.

Bij ZiuZ kom je in een werkomgeving waar innovatie en het ontwikkelen van hoogwaardige producten voor geavanceerde beeldherkennings- en kunstmatige intelligentietechnologieën aan de orde van de dag zijn. Voor ons als bedrijf is het van groot belang dat jij je blijft ontwikkelen en blijft investeren in de band met je collega’s. Het ZiuZ Research Board steunt medewerkers in het uitbreiden van hun kennis en het ontwikkelen van technische vaardigheden door het ontdekken van nieuwe tools en technologieën. We maken ruimte voor dagelijks informeel contact met collega’s door middel van dagelijkse gezamenlijke koffie- en lunchpauzes. We organiseren ook leuke activiteiten zoals game events, mountainbiketochten en een familiedag.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten over deze functie in onze organisatie? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer. Kijk ook alvast op onze carrièrepagina op jobs.ziuz.com

Contact persoon ZiuZ

Chandler Hatton, CTO, c.hatton@ziuz.com

Acquisition in response to this vacancy is not appreciated.

How to apply?

Send an email to Chandler Hatton

Apply now!

Want to look further?

Your dream job not yet found, but you are interested?

Save this vacancy Make an open application