Girlsday 2021

Activiteit

15-04-2021

Girlsday 2021

  • 13:00 - 17:00
  • Drachten
  • Drachten

Ook deze keer doen onze bedrijven mee aan Girlsday 2021. Door heel Nederland openen op dezelfde dag bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Die kunnen deelnemen aan interessante activiteiten. Bovendien maken ze kennis met vrouwelijke medewerkers en leren ze meer over bèta/technische werkzaamheden. Kortom Girlsday 2021 laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven! 

Girlsday 2019 bij BD
Girlsday 2019 bij BD

De huidige COVID-19 crisis maakt meer dan ooit duidelijk hoe belangrijk bèta, techniek & IT zijn voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Dit is een mooie kans om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT!

Vrouwelijke talenten

Girlsday vraagt aandacht voor het thema gender diversiteit in bèta, techniek en IT. Het is belangrijk dat meer meisjes en vrouwen kennismaken met deze sectoren, zodat zij de kans krijgen om hun talenten te benutten. 

Girlsday 2021 Online

Normaal gesproken is Girlsday een fysiek evenement. De dag wordt dan met een feestelijke kick-off geopend op een speciale locatie. Door de COVID-19 maatregelen willen we zeker zijn dat we meisjes ook in 2021 kunnen bereiken. Daarom wordt Girlsday online georganiseerd.

Programma-opzet (voorlopig)
  • Centrale Online Kick-Off voor alle deelnemende scholen: alle deelnemende meisjes zijn hiervoor uitgenodigd en kunnen virtueel deelnemen. Het thema voor de kick-off wordt later bekend gemaakt.
  • Bedrijven door het hele land bieden online gastlessen aan bij deelnemende scholen (via een videoverbinding in de klas). Tijdens de gastles van ongeveer 45 minuten maken meisjes kennis met een bedrijf en de mensen die daar werken met een bèta, technisch of IT beroep.
Meer weten of meedoen?

Wil je met je school of bedrijf meedoen aan Girlsday? Meld je dan aan via scholen en bedrijven.

Bekijk hieronder een voorproefje van de online Girlsday, zoals die plaatsvond op 2 april 2020.