Nieuws

13 juni 2021

Matchmaking via High Tech Career Competition

Afgelopen week organiseerde ICD een eigen High Tech Career Competition (HTCC). Een digitale matchmaking voor studenten van NHLStenden, Windesheim en RuG die op zoek zijn naar de juiste match voor een afstudeerproject of stage bij één van onze high tech bedrijven.

2 juni 2021

Industrie 4.0 creëert kansen om werk terug te halen

Ongeveer honderd tweedejaars studenten van NHL Stenden waren eind mei aanwezig bij de ICD Safari die in het teken stond van Robotica. Wanneer we het specifiek hebben over de combinatie van robotisering, dan bestaat er een algemeen beeld dat robots het werk van mensen overnemen. In essentie klopt dit wel, eigenlijk is het iets wat...

21 mei 2021

ICD Safari met studievereniging Astatine

Robots die flexibel zijn in werkuren en reguliere handelingen doen waardoor je efficiënter kunt werken. Wanneer zet je een robot in en wat is het kantelpunt om processen te automatiseren? En wat is het voordeel van 3D printen? Deze onderwerpen werden behandeld in de masterclasses Robotica en 3D printen vanuit de bedrijven Beenen, BD Kiestra en Philips. De studenten van studievereniging Astatine volgden deze lectures online bij Innovatiecluster Drachten (ICD).

19 mei 2021

NTS Norma Drachten verhuist naar zichtbare locatie aan de A7

NTS Norma investeert in een nieuw pand wat voldoet aan optimale condities en toekomstige ambities om aan de vraag naar ultraprecisie onderdelen te blijven voldoen.

12 mei 2021

Vind online je stage met de High Tech Career Competition

Ben jij techniekstudent bij NHL/Stenden, Hanzehogeschool Groningen of de Rijksuniversiteit Groningen? Vind dan online je hightech stage- of afstudeerplaats met de High Tech Career Competition. Dit event vindt plaats op 1 juni a.s. De juiste stage of afstudeeropdracht is zo gemakkelijk nog niet. Want waar begin je en wat sluit het best aan bij je...

11 mei 2021

Siemens Amberg opnieuw bezocht

Vorig kalenderjaar was het de bedoeling dat een kleine delegatie vanuit Innovatiecluster Drachten (ICD) een bezoek zou brengen aan Siemens Amberg. Deze vestiging is ‘de' Industry 4.0 locatie van Siemens.

10 mei 2021

Tired of searching for the perfect internship? Join the HTCC

Finding the right internship or graduation project is not that easy. Where do you start and what fits best with your studies are questions you may ask yourself. We will gladly help you and therefore we present the best high-tech vacancies and internships through our High Tech Career Competition (HTCC). Register now and see which...

28 april 2021

Een digitale MBO Ontdekkingsreis!

Voor MBO studenten die studeren in de richting van ICT aan één van de ROC’s in het noorden werd een virtuele bijeenkomst georganiseerd met als doel de studenten te inspireren en informatie te geven over de mogelijkheden voor doorstuderen of het vinden van de juiste stageplek of baan. Tijdens dit digitale event werd een blik gegeven in de IT-wereld. MBO’ers die reeds werkzaam zijn in de IT vertelden over hun ervaringen en succesvolle ondernemers gaven een blik in hun wereld en werkzaamhedenInnovatiecluster Drachten gaf een goed beeld van de Innovatieve high-tech bedrijven in het noorden.

7 april 2021

Fryslân DOK ‘Go North, young man!’

Hoe kunnen jongeren zich inzetten voor de ontwikkeling van het platteland? En hoe houden ambitieuze jongeren in Friesland perspectief op een goede baan en een goed thuis, zodat ze niet naar de Randstad hoeven te verhuizen? De Fryslân DOK 'Go North, young man!' is te zien op 10 april bij NPO2 en op 11 april bij Omrop Fryslân.