Mini symposium Smart en Circulair in de regio

Activiteit

15-02-2024

Mini symposium Smart en Circulair in de regio

  • 13:00 - 17:00
  • Oliemolenstraat 5, Drachten
  • Drachten

Beste partners van het Innovatiecluster Drachten en Ynova Innovation,

Smart & Circulair

Graag nodigen we u uit voor een inspirerende middag op ons mini-symposium:
‘Slim & Circulair in de Regio’ op 15 februari 2024.
Het evenement vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur bij het Innovatiecluster Drachten (ICD), gelegen aan de Oliemolenstraat 5 (Philips).

We kijken ernaar uit je te verwelkomen!

We willen jullie graag laten weten dat de aanmeldingen voor ons evenement nu gesloten zijn. We hebben een overweldigende respons ontvangen en zijn dankbaar voor jullie interesse. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Dit evenement belicht de toekomst van Noord-Nederland als een slimme en circulaire regio. Ons programma richt zich op de cruciale rol van innovatie in regionale ontwikkeling. 

Zoals het recente Rabobank-rapport “In de meeste regio’s moddert de economie door” aantoont, zijn er acht essentiële factoren voor regionaal-economische groei. Zuidoost-Friesland is uitgelicht als een toonaangevende groeiregio, dankzij de kracht van innovatieve clustering.

We zijn trots u een reeks van inspirerende sprekers te presenteren, die hun inzichten over smart en circulair ondernemen delen:

Programma

12.30 uur Inloop

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee

13.15 uur Woord van welkom door Joost Krebbekx van het Innovatiecluster Drachten (ICD) over de toekomst van Noord-Nederland als een slimme en circulaire regio en de cruciale rol van samenwerking en innovatie in regionale ontwikkeling. 

13.30 uurFloris Jan Sander van de Rabobank neemt ons mee in de inzichten uit het rapport “In de meeste regio’s moddert de economie door”. Hij schetst de 7 onderlinge dimensies die zijn nodig voor bedrijven in een nieuwe toekomstbestendige economie. Zuidoost-Friesland is uitgelicht als een toonaangevende groeiregio, dankzij de kracht van innovatieve clustering. 

14.00 uurProfessor Erik Heeres van Rijksuniversiteit Groningen vertelt over Smart & Circulaire initiatieven in de Noordelijke regio zoals Smart Circular Alliance Noord Nederland, Innovatie Hub Oost Groningen en BioBTX Delfzijl.

14.45 uur Pauze

15.00 uurArnoud van der Vaart van Noria Sustainable Innovators vertelt over het monitoren en meten van plastics in lokale waterwegen en hoe deze op een duurzame en betaalbare manier te verwijderen zijn. Arnoud neemt ons verder mee tot welke projecten en samenwerkingen dit heeft geleid in de Noordelijke regio.

15.30 uur  Jelmer Terra vertelt over Green Digital dat is gespecialiseerd in de verwerking en recycling van oude ICT apparatuur, electronica en engineering plastics

16.00 uurBaril Coatings is een gecertificeerde Common Good onderneming in Sustainable Coatings. Geert Duijghuisen neemt ons mee in zijn motivatie en ervaringen met duurzaamheid en circulair ondernemen.

16.30 uur  ECGIC24 Internationale Conferentie 3,4 en 5 juni 2024 in Leeuwarden: Converging Future-fit Economic Models and advancing Just and Sustainable Regions en het daaraan verbonden Future Regions Programma door Jacqueline Hofstede van Ynova Innovation.

16.45 uur  Plenaire dialoog

17.00 uur Gelegenheid tot netwerken met een hapje en een drankje.

18.00 uur Vertrek

Naast de presentaties is er ruime gelegenheid voor discussie over ‘Smart Technologies’ en ‘Circulair Ondernemen’, en het vaststellen van nieuwe uitdagingen voor de toekomst. Deze inzichten zullen bijdragen aan de Internationale ECGIC24 Conferentie in Leeuwarden.

We willen jullie graag laten weten dat de aanmeldingen voor ons evenement nu gesloten zijn. We hebben een overweldigende respons ontvangen en zijn dankbaar voor jullie interesse. Mocht je nog vragen hebben of meer informatie willen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Ynova Logo
Logo Icd
Rabobank