GeTech

Maak kennis met...

Getech Logo

GeTech is een mooi voorbeeld van een regionaal Drents bedrijf (MKB) dat een mondiale positie heeft opgebouwd in een nichemarkt: het maken van (vorm)controlemallen voor 3D-gevormde pijpen in de automobielindustrie en in aerospace. Deze pijpen worden gebruikt in de motoren en installaties voor klimaatregeling van bekende automerken en in de straalmotoren van vliegtuigen. Naast vormcontrole doet GeTech ook andere soorten inspecties, zoals vision checks. Het bedrijfsfundament rust op de drie pijlers: Ontwerp, productie en kwaliteit. Dankzij het gebruik van ultramoderne Computer Numerical Control machines (CNC) en apparatuur zijn ze in staat om de hoogste standaard in productietechnologie te bieden.

GeTech heeft een eigen engineeringsafdeling met 5 constructeurs en 2 R&D medewerkers. Ze zijn dagelijks bezig met procesoptimalisatie en streven naar een automatiseringsgraad van 80-85% van de productie. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van een in huis ontwikkelde Assembly Tool en het tekenproces te parametriseren.

De productie van de mallen vindt plaats in eigen productiehal met gebruik van zwaar geautomatiseerde verspanende bewerkingsmachines, die bediend worden door operators van minimaal MBO-niveau 3. 

GeTech is een Slimme demofabriek, die officieel geopend is op 12-2-2021 door de heer Brink (Provincie Drenthe). Er wordt gebruik gemaakt van robothandling systemen en geavanceerde 3D Printers.
Het bedrijf wil in de komende jaren verder automatiseren en wil daarin graag samenwerken met ICD-bedrijven Stork Turbine Blades en NTS Norma.

In hetzelfde pand huist ook Binder 3D, een 100% zusterbedrijf. Ook dit bedrijf heeft nauwe contacten met het ICD en is partner in het project 3D Print Kompas waar het de link is naar MKB bedrijven die een eerste stap zetten op het gebied van 3D-printen. Met de 3D-apparatuur van Mitutoyo is het mogelijk om de controlemallen direct na productie te meten. Dit alles gebeurt uiteraard niet zonder aansturing van mensen. Het team van ervaren ontwikkelaars en engineers biedt naast ontwerp en productie ook oplossingsdeskundigheid voor diverse procesoptimalisaties in de sector. 

Het management van GeTech heeft oog voor de omgeving waarin zij actief is en draagt daar graag aan bij. Veel activiteiten van het ICD werden ook door GeTech ondernomen, waardoor het bedrijf heel goed past in de filosofie en werking van het ICD.

Contactgegevens