WhisperPower

Maak kennis met...

Het aanbieden van de beste, meest duurzame en meest efficiënte elektrische systeemoplossingen voor vaartuigen, jachten, voertuigen, huizen en objecten zonder electrische aansluitingen en voor diverse industriële applicaties. Dát is de missie van WhisperPower. 

De laatste jaren is het zakelijk accent vooral komen te liggen op de ontwikkeling van “smart grid”systemen die dienen om nog meer energie die uit de zon gehaald wordt te kunnen gebruiken. Van oudsher is WhisperPower actief in het maritieme en mobiele marktsegment. Ook in deze sectoren is het doel om zoveel mogelijk renewable technieken te gebruiken bij de productie van autonome energie.

A64e251c71ac200ee790c8d8c593eec0

Historie
WhisperPower BV is in mei 2007 afgesplitst van Mastervolt International Holding om als zelfstandige onderneming verder te gaan. Whisper Generatoren werden reeds sinds 1998 in Drachten geproduceerd en onder het Mastervolt merk gedistribueerd. In 2010 heeft WhisperPower de wereldwijde distributie van generatoren en parts in eigen beheer genomen. Het leveringsprogramma is sindsdien verder uitgebreid met aanvullende power producten met als doel complete systemen te kunnen leveren.

Hybrid Power Systems BV is opgericht in 2009 en is eveneens in Drachten gevestigd. Deze onderneming houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van gecombineerde hybride en voortstuwingssystemen voor superjachten en beroepsvaartuiten. Hybride techniek wordt ook in de systemen voor kleinere vaartuigen, voertuigen en off-grid power systemen toegepast.

Oprichter en aandeelhouder van de diverse ondernemingen is de beheermaatschappij van de oprichter van Mastervolt, Heidevolt BV. In 2011 is WhisperPower China, gevestigd in Shanghai, toegevoegd aan de groep. WhisperPower is actief in meer dan 40 landen en wordt gezien als “premium” merk.

Technologie
WhisperPower heeft jarenlange ervaring in het combineren van diesel power met vermogens elektronica en accu techniek. Het leveringsprogramma bestrijkt een vermogensrange van 500 Watt tot 500 kW. Een select team van product ontwikkelaars binnen en buiten het bedrijf zorgt er voor dat het innovatie en product ontwikkelingsplan conform plan wordt uitgevoerd.

Productie
Het grootste deel van de productie wordt uitgevoerd in de 5500 m2 grote faciliteit in Drachten, Friesland (NL). Daarnaast wordt een flink deel uitbesteed bij partner bedrijven in binnen- en buitenland. Ons bedrijfspand staat symbool voor het nieuwe denken op het gebied van energievriendelijke duurzaamheid. Het pand is voorzien van een klein solarsysteem en een compleet zelfvoorzienend energie-terugwinningsysteem dat zorgt voor de verwarming en koeling. Energie die opgewekt wordt tijdens het testen van de generatoren en vermogenselektronica, met een minimale testtijd van 3 uur, wordt hergebruikt. Het systeem is gekoppeld aan onze warmtepomp installatie.

Onze vacatures

Generatoren Tester/Kwaliteitscontroleur (40 uren)

  • Drachten
  • MBO
  • Onbepaalde tijd
Vacature: Generatoren Tester / Kwaliteitscontroleur Wij zoeken een pragmatisch, enthousiast en flexibel ingestelde collega die thuis is in de werktuigbouwkunde en die een uitvoerende rol zal gaan vervullen op het gebied van de Kwaliteitsbewaking en het Duurtesten van onze diesel generatoren. In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor: Functie eisen:Om succesvol te kunnen zijn…

Contactgegevens