BD zoekt nieuwe medewerkers met een passie voor welzijn

In de media | 16 november 2022

BD Kiestra breidt vanaf half april 2023 haar productie uit met een nieuwe generatie apparaten genaamd InoquIA, een geautomatiseerd systeem voor de verwerking van microbiologische monsters. Voor deze uitbreiding is niet alleen een verbouwing van de fabriek nodig, het bedrijf is ook op zoek naar nieuwe medewerkers.

BD Kiestra ontwikkelt en produceert innovatieve, hoogwaardige geautomatiseerde laboratoriumsystemen voor medisch bacteriologische laboratoria. Door laboratoria te automatiseren, worden grote hoeveelheden monsters snel en betrouwbaar verwerkt, waardoor patiënten sneller worden behandeld. De bedrijfsmissie is dan ook: de gezondheid van mensen over de hele wereld verbeteren.

Informele werksfeer

Bij dit innovatieve bedrijf werken gepassioneerde collega’s die een sterke binding hebben met de organisatie. Er heerst een prettige, informele werksfeer waar medewerkers volop ruimte krijgen om initiatief te tonen en creatieve oplossingen te bedenken. Daarnaast bieden wij onze medewerkers diverse mogelijkheden voor persoonlijke- en loopbaanontwikkeling binnen de BD-groep.

In het verleden werd de productie van deze machine in Nederland gedaan bij Kiestra in Drachten.

Na de overname in 2012 door een Amerikaanse producent van medische producten werd een deel van de productie uitbesteed aan een machinebouwer in Canada. De kweek- en analysecomponenten werden nog wel in Drachten geproduceerd. Met de productie van de InoquIA ontstaat er groei, vertrouwen in de toekomst en meer werkgelegenheid. Het bedrijf is op zoek naar zo’n 20 tot 25 assemblagemedewerkers.

Dsc 7950

Kies voor BD Kiestra

Voel jij je thuis in een dynamisch bedrijf dat als kernwaarden betrouwbaarheid, snelheid en nauwkeurigheid heeft? Ben je in het bezit van een MBO diploma in mechatronica op niveau 2 of 4 en heb je ervaring in een productieomgeving voor het vervaardigen van technische producten? BD Kiestra biedt jou een informele werksfeer, een nette, schone werkomgeving en een mooi product dat bijdraagt aan maatschappelijk welzijn. Kies voor een baan bij BD Kiestra!

Bekijk hier de vacatures.