Connect.frl dit jaar in het teken van Datawetenschap

Nieuws | 7 april 2022

Connect.frl - ICD

Op 30 maart 2022 organiseerde het ICT-netwerk van Noord-Nederland Connect.frl, met als thema ‘Data science’. Het evenement was gericht op studenten uit de regio die op zoek zijn naar een carrière bij een hightechbedrijf. Namens het ICD waren ZiuZ, De Wulf, Philips, BD, Kwant Controls en YP Your Partner aanwezig om te vertellen over de activiteiten van het ICD, de aangesloten hightechbedrijven en op de beursvloer in gesprek te gaan met studenten over mogelijkheden voor stages of hun eerste droombaan.

Het programma bestond onder meer uit presentaties, netwerken en ter afsluiting was er een borrel met pubquiz. De eerste presentatie was van Gerard Kempers, bij velen vooral bekend als succesvol schaatser en coach en sinds 2018 is hij directeur van TalentNED. Deze organisatie helpt jonge topsporters op een duurzame manier hun talent te ontwikkelen. Kemkers vertelde over de connectie tussen wat nodig is om sporters op het hoogste prestatieniveau te brengen en de invloed van data in topsport.

Connectfrl2022 8
Connectfrl2022 29
Connectfrl2022 78

Daarna volgde een presentatie over ‘Data, an inconvenient truth?’ door Ronald Damhof, Enterprise Architect, Data & Analytics bij de Belastingdienst. Hij vertelde over hoe hij data-architectuur vertaalt naar besluitvorming en de enterprise-architectuur, en deze vervolgens koppelt aan de organisatiedoelen.

Theun Prins van YP Your Partner gaf een presentatie over predictive maintenance. Ondersteund door de meest uiteenlopende praktijkvoorbeelden en ervaring, gaf hij een praktische kijk op het belang van het slim combineren van hightech technologieën, zoals IoT, Big Data, Kunstmatige Intelligentie, Digital Twin en Mixed/Augmented Reality. Dit helpt om inzicht te krijgen en invloed uit te oefenen op technische installaties. Ook hier speelt het belang van samenwerken vanuit de meest uiteenlopende disciplines en functies een grote rol, van field service engineer tot data scientist.

Connectfrl2022 227
Connectfrl2022 291
Connectfrl2022 292
Connectfrl2022 218 1
Connectfrl2022 293
Connectfrl2022 272

Meer informatie over het evenement vind je hier: Connect.frl