Eerste resultaten 3D printing en Big Data zien daglicht

Nieuws | 16 december 2016

Aan de hand van twee presentaties, een video en tientallen posters met uitleg kregen 90 medewerkers van onze high tech bedrijven de eerste resultaten voorgeschoteld van bijna twee jaar werken aan projecten voor big data en 3D printing. 

3D printing

Niet alleen de aanschaf en ingebruikname van een industriële 3D metaalprinter is een klinkend resultaat van het 3D printing project. Onder projectleiding van Philips is ook gewerkt aan verschillende nieuwe manieren waarop mallen gemaakt worden voor de productie van hyper moderne kunststoffen consumentenelekrtonica. Tijdens demonstraties van de 3D metaalprinter in ons ICD-Shared Faciclity Center werden de mallen tegoond.     

Big Data

Elk bedrijf verzamelt afzonderlijk steeds meer data, maar we halen er nog te weinig uit. Daarom proberen meerdere partners betekenis te geven aan data om zo gezamenlijk praktische toepassingen voor hun klanten te ontwikkelen.  Verzamelde data uit verschillende bronnen kan worden gebruikt om storingen of ziektes te voorkomen voordat het te laat is. Zo toonde Delta Instruments een apparaat dat op basis van melkmonsters kan voorspellen of een koe een lebmaagverdraaiing of ketosis (slepende melkziekte) ontwikkelt. En YP Your Partner toonde hoe je aan de big data van het UMC Groningen, twintig miljoen metingen per kwartier op het  elektriciteitsnetwerk, betekenis geeft zodat het ziekenhuis nu ruim van te voren ziet aankomen welke van haar vele installaties de geest dreigt te geven.

Bekijk de video over big data.