Father of Bluetooth te gast bij Innovatiecluster Drachten

Nieuws | 10 februari 2017

Haartsen is opgenomen in de Inventors Hall of Fame, naast de gebroeders Wright, Bell en Edison. Zijn uitvinding, het op korte afstand verbinden van apparaten met elkaar en het internet, hoort thuis in het rijtje van grote technologische doorbraken. Woensdag 9 februari vertelde hij de leden van Innovatiecluster Drachten de geheimen waarmee hij tot de geboorte van deze nieuwe techniek kwam.

Geboren

Eén van de noordelijke techbedrijven waar Innovatiecluster Drachten contact mee heeft is Plantronics, de wereldwijde speler op het gebied van head-sets. De ontwikkelafdeling staat in Emmen en was voorheen onderdeel van het Zweedse Ericsson. Hier is bluetooth geboren.

Open innovatie

Inmiddels zit de technologie al in 30 miljard apparaten wereldwijd en dit aantal groeit dagelijks. Niet alleen de techniek zélf is een unieke uitvinding. Zijn uitvinding heeft er ook voor gezorgd dat de technologiebedrijven Ericsson, Toschiba, Intel, IBM en Apple zijn gaan samenwerken om een standaard neer te zetten. Deze samenwerking wordt hét voorbeeld genoemd van slimme, open innovatie.