Formule E winnaar

Nieuws | 17 augustus 2021

Terwijl half Nederland uitkijkt naar de eerste Formule 1 wedstrijd op Zandvoort sinds jaren, heeft afgelopen weekend Nyck de Vries uit Sneek de Formule E wereldtitel gegrepen in Berlijn.

Nyck De Vries
Nyck De Vries

De Formule E is de duurzame, elektrische variant van de Formule 1. Met deze innovatieve manier van racen worden grote prestaties geleverd. Met een acceleratie van 0 tot 100 km/h in 2,7 seconden en maximale snelheden van 250 km/h die langzaam stijgen naar de 280 km/h is deze sport een serieus alternatief voor het racen op brandstof. Sowieso is de vraag hoe lang de klassieke Formule 1 nog “maatschappelijk acceptabel” blijft ? Renewable propulsion is de toekomst en dat hebben Mercedes en Vestas al lang omarmd. Vestas, de befaamde bouwer van windmolens, is de hoofdsponsor van het Mercedes/de Vries-team. Door dergelijke races te organiseren, stimuleren we initiatieven op het gebied van innovatie in dit hightech-domein. Daarnaast beogen we dat deze nieuwe technologieën ook voor alledaagse systemen beschikbaar komen.

Vanuit het ICD is renewable propulsion van hightech-systemen één van de vijf hightech-iconen. Met de winst van Nyck voelen we ons extra gesterkt om onze innovaties op dit gebied door te zetten!