ICD bezoekt banenmarkt in Duitsland

Nieuws | 24 oktober 2022

Woensdag 19 oktober organiseerde de Hochschule Emden-Leer voor het eerst sinds lange tijd weer een fysieke banenmarkt op hun terrein in Emden, onder de rook van de beroemde Volkswagenfabriek. In deze Noord-Duitse havenstad wordt niet alleen de Volkswagen ID4 geproduceerd, er worden ook veel talentvolle mensen opgeleid in vakgebieden die voor de ICD-bedrijven van belang zijn. En het dichtstbijzijnde ICD-bedrijf bevindt zich slechts op 25 km van Leer. Genoeg redenen om eens een bezoek te brengen aan deze Duitse HBO-instelling.

De beurs was goed georganiseerd en genoot van een continue stroom van geïnteresseerde studenten. Ook internationale studenten, vooral uit India, toonden veel interesse in de werkwijze van het ICD, en het aanbod op het gebied van stages en banen.

Deze studenten hebben vaak al 3-5 jaren werkervaring in India voordat ze  hier gaan studeren. In totaal hebben we 60-70 studenten gesproken die serieus interesse toonden in een toekomstige functie bij een hightechbedrijf.

Tijdens ons bezoek hebben we ook kennisgemaakt met een aantal professoren en ze, samen met hun studenten, uitgenodigd om deel te nemen aan een van onze High Tech safari’s bij de ICD-bedrijven.

Gezien de positieve reacties verwachten we in het voorjaar van 2023 een aantal studenten te gaan ontvangen.

2022 10 24 Banenbeurs Emden Leer 01
2022 10 24 Banenbeurs Emden Leer 02
2022 10 24 Banenbeurs Emden Leer 03