Innovatiecluster Drachten zwaait Peter de Haan uit

Nieuws | 10 oktober 2023

Op donderdag 5 oktober kwamen leden van Innovatiecluster Drachten (ICD) bijeen bij BD Kiestra om met een hartelijke en feestelijke sfeer afscheid te nemen van een vooraanstaand lid: Plantmanager Peter de Haan. Na een indrukwekkende carrière besloot Peter het pensioen in te luiden, maar vanuit zijn thuisbasis in Wartena zal hij het ICD op de voet blijven volgen.

Photo 2023 10 09 12 15 27 2
V.l.n.r.: Binne Visser, voorzitter ICD & Peter de Haan – BD Kiestra

Peter’s toewijding aan het ICD is door de jaren heen onmiskenbaar geweest. Als blijk van waardering en om zijn jarenlange inzet te erkennen, heeft Binne Visser, de voorzitter van ICD, hem de prestigieuze ICD penning overhandigd. Het is bijzonder te noemen dat deze penning, tevens een presse papier, met zorg en expertise is vervaardigd door Winand Slingenbergh van Philips met behulp van een 3D metaalprinter in het SKILL lab te Drachten.

Het verhaal van Peter is er een met wortels in de Eindhovense regio. Hij heeft van dichtbij ervaren hoe een eerdere werkgever omging met de regionale rol, een ervaring die hem niet zo goed beviel. Deze persoonlijke ervaring versterkte zijn vastberadenheid en passie voor regionale initiatieven zoals het ICD. Samen met de ondersteuning van BD als organisatie heeft Peter keer op keer bewezen dat lokale samenwerking en ontwikkeling centraal stonden in zijn visie.

Zijn bijdrage aan de ICD Safari’s, Girlsdays, Honoursprogramma’s, Dutch Technology Weeks en R&D-projecten zijn slechts enkele van de vele momenten waarop Peter’s invloed voelbaar was. Niet te vergeten de talrijke tours die we bij BD hebben mogen maken, zowel in het R&D centre als de productievestiging aan de overkant.

Namens het gehele ICD willen we Peter hartelijk bedanken voor zijn jaren van toewijding, passie en leiderschap. Peter, geniet van je welverdiende pensioen, en we hopen je in de nabije toekomst nog vaak te mogen begroeten!