Masterclasses over robotica

Nieuws | 22 november 2022

Op 18 november organiseerde het Innovatiecluster Drachten samen met Hanze Hogeschool en NHL Stenden Hogeschool namens de Smart Industry Hub Noord masterclasses voor 18 deelnemers van 14 bedrijven uit de regio die aan de slag willen met robotica. Een bezoek aan de fabriek van Philips (Oneblade productielijnen) was dan ook een mooie theoretische basis voor het gebruik van UR-cobots in de praktijk.

Na een introductie door Joost Krebbekx, programmamanager van het ICD en het bespreken van de leerdoelen, werd de basis van robots en cobots besproken. Vervolgens gaf Eric Sloot, Senior Production System Architect bij Philips, een lezing over robotarm grijpers en aanvoersystemen.

Johannes Bruinsma, Senior Lecturer & Researcher van NHL Hogeschool, lichtte de AD-opleiding toe en besprak IIoT (Industrial Internet of Things).

Na de pauze werden de basisprincipes van vision toegelicht en Felipe Martins, Senior Lecturer of Robotics and Electronics van de Hanzehogeschool gaf uitleg over het werken met de UR-cobot. Vervolgens mochten de cursisten aan de slag met een viertal UR5’s die in het lab staan. Tot slot volgde een korte evaluatie via een Mentimeter, een tool voor interactie met het publiek, waar een keurige score uitkwam van 4.1 sterren op een schaal van 5. Voor herhaling vatbaar dus!

Masterclass Smart Industry Hub Noord met Innovatiecluster Drachten samen met Hanze Hogeschool en NHL Stenden Hogeschool