Masterstudenten verkennen toekomstmogelijkheden op de FSE Career Day

Nieuws | 21 mei 2024

Ondanks het prachtige weer was het afgelopen woensdag aardig druk op de Career Day van de Faculteit Science and Engineering (FSE). Op deze carrièredag konden bijna afgestudeerde studenten zich oriënteren op hun toekomstmogelijkheden na het afronden van hun studie.

De studenten, met de eindstreep van hun studie zicht, staan voor een belangrijke keuze: verder studeren of de stap maken naar het bedrijfsleven. Naast de academische paden die bij de RuG standaard gepromoot worden, is het werkende leven natuurlijk ook een optie. Studenten kwamen met vragen in de range van: “ik weet precies wat ik wil” tot “wat kan je dan allemaal doen?”, waarbij mooie individuele gesprekken ontstonden.

FSE Careerday 2024

Het ICD biedt een mooi leaflet met uitgebreid overzicht van bedrijven en bij welke van de verschillende studierichtingen van de FSE ze goed aansluiten. Dit leaflet was dan ook bijzonder populair onder de studenten. Het overzicht had als doel de dialoog aan te gaan en te luisteren naar de vragen en ambities van de studenten, en vooral te ontdekken waar hun energie ligt.

Ook de ICD-presentatie was goed bezocht, waarin het volledige spectrum aan carrièremogelijkheden werd belicht. Tijdens de presentatie werd ook nog de wens benadrukt om zogenaamde T-shaped professionals te ontmoeten, dit zijn mensen met diepe kennis in hun vakgebied en brede vaardigheden daarbuiten.

Met veel enthousiasme en nieuwe inzichten vertrokken de studenten aan het einde van de dag. Het is duidelijk dat we in de toekomst zeker een aantal van hen zullen terugzien bij de ICD-bedrijven.