Matchmaking ME-studenten

Nieuws | 25 november 2022

Op woensdag 23 november brachten de studenten Mechanical Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) een bezoek aan het SKILL-gebouw in Drachten. Na een lange periode van digitale sessies konden de studenten weer persoonlijk aanwezig zijn om kennis te maken met de ICD-bedrijven in het gebouw waar veel onderzoeksapparatuur staat. Zo’n 15 studenten van de specialisaties Smart Factory, Advanced Instrumentation en Energy systems waren aanwezig.

Het programma bestond uit gesprekken met bedrijven die voor de studenten interessant zijn om een opdracht bij uit te voeren. Alle ICD-bedrijven bieden mogelijkheden voor ontwerpopdrachten en soms ook afstudeeropdrachten voor masterstudenten, die ongeveer acht maanden duren. Daarnaast bezochten ze het ICD-lab en kregen ze een rondleiding in de Philips fabriek waar de Oneblade wordt vervaardigd. Hier konden de studenten zien welke uitdagingen er zijn op het gebied van Smart Factories. 

Na deze middag vinden er vervolggesprekken plaats tussen de studenten en de bedrijven om de opdracht in detail te bespreken. Het is de bedoeling dat de studenten in februari 2023 van start gaan met hun opdracht.

Matchmaking ME-studenten
Matchmaking ME-studenten