Matchmaking studenten werktuigbouwkunde met ICD-bedrijven

Nieuws | 28 april 2022

Na een periode van twee jaar digitale matchmaking via een computerscherm was het een verademing om de huidige lichting van elf masterstudenten Werktuigbouwkunde in levenden lijve te ontmoeten.

Het geluid van de een-op-een gesprekken gonsde door de Alexander Horrowitz-zaal bij Philips in Drachten. De laatste bijeenkomst was twee jaar geleden, voordat corona ons leven ging bepalen en fysieke bijeenkomsten niet mogelijk waren. De groep studenten werd vergezeld door Prof. Dr. Bayu Jayajawardhana, Hoogleraar in Mechatronica en Niet-lineair Regeltechniek. De aanwezigheid van acht ICD-bedrijven Dewulf, Philips, NTSNorma, Beenen, FMI, Resato, Stork en Photonis bracht veel dynamiek in de middag en er was geruime tijd voor contactmomenten tussen de studenten en bedrijven. Als extra activiteit op het programma gaf Bas Letscher de deelnemers een rondleiding door de fabriek van Philips, waar ze de hoog gerobotiseerde processen in de praktijk konden zien. En tijdens de afsluitende borrel ging het bier er ouderwets snel doorheen. Zowel studenten als vertegenwoordigers van de bedrijven gaven na afloop aan dat ze het een effectieve en leuke middag vonden.

Photo 2022 04 22 14 41 51
Photo 2022 04 22 14 41 50

Het Innovatiecluster Drachten en de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) werken sinds twee jaar samen om masterstudenten Smart Factories en Advanced Instrumentation van een goede design project opdrachten te voorzien. Sommigen verbinden daar ook hun onderzoekopdracht aan, zodat het gehele afstuderen in samenspraak met een bedrijf tot stand komt.

In november kreeg de eerste lichting van acht studenten hun bul uitgereikt in Groningen. We kijken nu alweer uit naar het cohort dat in september 2022 gaat beginnen!