NHL Stenden studenten presenteren succesvolle aanpassings- en wijzigingsprojecten 

Nieuws | 19 april 2023

Afgelopen vrijdag vond er een geslaagde presentatie plaats in het SKILL-gebouw van Innovatiecluster Drachten. Veertien studenten van de opleiding Ad Industriële automatisering en Robotica bij NHL Stenden presenteerden daar hun aanpassings- en wijzigingsprojecten bij bedrijven in het Innovatiecluster.

Tijdens de presentaties stelden de studenten zich voor en vertelden ze over het technische aanpassing waaraan ze 20 weken hebben gewerkt. Vervolgens lichtten ze toe aan welke eisen hun oplossing moest voldoen, en wat ze allemaal hebben gewijzigd in machines, robots en processen en wat ze daarbij hebben geleerd.

De presentaties werden bijgewoond door studenten, bedrijfsbegeleiders, docenten en zelfs studiekiezers, die allemaal betrokken en enthousiast waren. Zowel voor NHL Stenden als Innovatiecluster Drachten was het een succesvolle middag met diverse technische aanpassingen gedaan door werkende studenten van de Ad Industriële automatisering en robotica.

Karin Vinke, Learning & Development Manager bij FrieslandCampina, herkende de technische uitdagingen waar de studenten mee te maken kregen en was onder de indruk van de opleiding: “Deze opleiding verdient zichzelf terug”. Bedrijfsbegeleider Marten van Wijhe van FMI Improvia gaf aan dat het documenteren van het werk lastig is voor werkende studenten, maar dat het schrijven van documenten niet het sterkste punt is van de meeste techneuten.

De inschrijving voor de Ad Industriële automatisering en Robotica start in september 2023 in Emmen en Leeuwarden.

Bedrijven of medewerkers die interesse hebben, kunnen contact opnemen met Ruud Pesch, Ambassadeur NHL Stenden Technology & Innovation (06-2045 0825) of Jolien Drent, Projectleider & Docent Ad opleiding (06-8301 6403).

20230414 144342
20230414 154200