NTS Norma Drachten verhuist naar zichtbare locatie aan de A7

Nieuws | 19 mei 2021

NTS Norma in Drachten heeft wereldwijd een unieke positie als het gaat om precisiebewerking en ultra precisieonderdelen voor markten als de semiconductor, medische technologie, life sciences & analytical en optica.NTS Norma is een hightech eerstelijns toeleverancier, die complete mechatronische systemen ontwerpt, produceert en samenstelt. De kernkracht van Norma zit in de ruime ervaring op het gebied van ultraprecisie activiteiten.De producten van NTS Norma behoren tot de hoogste nauwkeurigheidsklasse en zijn gemaakt van complexe materialen.

Toenemende vraag

De trend tot miniaturisering en de complexiteit die dat met zich meebrengt zijn belangrijke pijlers voor NTS. Hierdoor is er een toenemende vraag naar deze ultraprecisie onderdelen die o.a. gebruikt worden voor bijvoorbeeld ontwikkelingen op medisch gebied, het rijden op elektra, 5G en internetverbindingen met apparaten en systemen. Maar ook het tekort aan chips die gebruikt worden voor huis- tuin en keuken elektronica. NTS investeert daarom nu in een pand wat voldoet aan optimale condities en toekomstige ambities om aan deze vraag te blijven voldoen.

Het huidige gebouw, wat gehuurd wordt biedt niet voldoende capaciteit. De afgelopen jaren heeft NTS Norma een enorme groei doorgemaakt en wanneer we naar de toekomst kijken zullen de ontwikkelingen alleen maar doorgaan. ‘We moeten hier wel op anticiperen’ zegt Djoke Attema, projectleider bij NTS. 

Bedrijf van de toekomst

Het klimaat van het nieuwe pand moet optimaal zijn, gezien de toleranties die bij een afwijkende temperatuur veel nauwkeuriger liggen bij producten van dit minuscule formaat. Daarnaast zijn zaken als vloerstabiliteit, routing en het plaatsen van de machines op de juiste plaats essentieel.
Voor onze klanten is het ook een voordeel dat NTS veel disciplines onder één dak heeft, zodat we minder hoeven uit te besteden en daardoor juist producten op de grens van maakbaarheid kunnen leveren.’ Daarbij houden we rekening dat we in de toekomst nog verder uit kunnen breiden. Door niet direct de hele kavel te gebruiken maar het zo in te richten dat we flexibel zijn kunnen we in de toekomst bij bouwen en meegroeien met de vraag naar ultraprecieze componenten.

Medewerkers NTS zijn betrokken

‘Onze medewerkers denken mee en hebben zeggenschap over de inrichting en wensen van hun nieuwe werkplek. Per afdeling is iemand vertegenwoordigd in de overleggroep’ vertelt Djoke, die zich nauw met de verbouwing en toekomstige verhuizing bezig houdt. ‘Het nieuwe gebouw kan volledig aan onze eisen worden aangepast.

We hebben een cultuur van een familiebedrijf. Vaak is de zoon of dochter van een werknemer ook bij ons werkzaam. Dit is uniek en creëert ook betrokkenheid.

Nieuw talent en ervaren mensen altijd welkom!

‘In samenwerking met Innovatiecluster Drachten houden we ook nauw contact met scholen voor middelbaar beroepsonderwijs en Hogescholen zoals RUG voor het werven van nieuwe talenten’, weet Djoke te melden.

‘Maar we trekken ook veel mensen aan die hun loopbaan elders zijn begonnen maar toch weer terug komen naar Friesland. We zijn een aantrekkelijke werkgever en het is hier ook nog eens mooi wonen!’