Resato Drentse Onderneming van het Jaar

Nieuws | 17 november 2017

Gedeputeerde Henk Brink, jury-voorzitter van de Drentse Onderneming van het Jaar, prijst de vernieuwingsdrang bij Resato. ,,Het bedrijf zet internationaal de nieuwe standaard op het gebied van hogedruktechnologie. Of het nu gaat om waterjetsnijders of componenten voor de olie- en gasindustrie, de oplossingen van Resato zijn indrukwekkend.”

Waterstof
Sinds de oprichting in 1991 richt Resato zich op hogedruktechnologie. Het bedrijf van Ton Driessen en Rob Castien speelt onder meer een grote rol in de uitrol van tankstations waar je waterstof kunt tanken. ,,Wij zorgen voor druk en die druk heb je nodig om waterstof op te slaan en te tanken”, zegt Driessen. Volgens het bedrijf heeft waterstof de toekomst en is het geen hype, zoals het dat een aantal jaren geleden wel was. 

Jury

Vorig jaar was de eerste editie van de verkiezing van de Drentse Onderneming van het Jaar. De GrootInstallatiegroep uit Emmen werd toen tot winnaar gekozen tijdens een gala in theater De Nieuwe Kolk in Assen. De jury onder leiding van Rieks Siertsma moest dit jaar kiezen uit maar liefst 118 bedrijven. Uit een selectie van 10 bedrijven zijn drie genomineerden gekozen. Onze partner Resato kreeg uiteindelijk de begeerde titel.