Studenten van NHL Stenden sluiten studiejaar af met symposium

Nieuws | 14 juli 2022

Het einde van het studiejaar is aangebroken, ook voor studenten van de Ad-opleiding Associate degree Industriële automatisering en Robotica aan het NHL Stenden. Deze duale opleiding bestaat uit theorie en praktijk, waarbij de studenten bij een bedrijf werken om praktijkervaring op te doen.

In de laatste 10 weken van Module 3 werkten de studenten in het SKILL-gebouw in Drachten. Hier volgden ze op vrijdagmiddag practicumlessen:

  1. OMRON Techman Robot Programmeren en met behulp van vision 3 kleurenblokjes oppakken en wegleggen
  2. Smart Gripper: ontwerpen, 3D-printen inclusief sensor, functies testen op een UR Robot en het sorteren van hardheid demonstreren
  3. Condition based monitoring van een motorsysteem door middel van sensoren en software. 
Img 5623
Img 5626

Img 5652

De studenten sloten hun studiejaar af met een Robo Future symposium en een postermarkt. Voor deze gelegenheid kregen de studenten de opdracht om een poster te maken voor de module over Robo Future. De poster moest een tabel met stappen bevatten en een overtuigend advies voor verbetering. Iedere student presenteerde zijn of haar ideeën en advies voor een technische innovatieve oplossing binnen het bedrijf waar zij werken, aan de hand van een zelfgemaakte poster. Daarna was er gelegenheid om vragen te stellen, en docenten gaven hun feedback op de presentaties. Het evenement werd afgesloten met een stemming over de drie beste voorstellen.

De winnaars zijn:

3e plaats – Levi Kroon (JB Besturingstechniek) en Stefan Absen (Boikon)

2e – Jelmer Smoor (Menicon BV)

1e – Nick Meijer (Fresenius-Kabi)

Img 5659
Levi Kroon & Stefan Absen
Img 5662
Jelmer Smoor
Img 5679
Nick Meijer