Studenten van Windesheim doen project voor Innovatiecluster Drachten

Nieuws | 22 februari 2022

Hogeschool Windesheim in Zwolle biedt studenten jaarlijks de mogelijkheid om tijdens een projectweek praktische ervaring op te doen bij bedrijven die een vraagstuk hebben over een bepaald onderwerp of uitdaging waar zij een oplossing voor zoeken. De studenten brengen hun kennis, nieuwsgierigheid en praktische achtergrond mee om onderzoek te doen en concrete oplossingen te bedenken. Deze keer waren er 36 groepen studenten die deelnamen bij verschillende bedrijven.

ICD-bedrijven Philips en Beenen namen deel aan de projectweek door een vraagstuk in te dienen. Zij waren op zoek naar concepten en ideeën voor een uitdaging op het gebied van robotica. Een tweede doel van het ICD was een grotere naamsbekendheid onder studenten creëren om de interesse van de studenten op te wekken voor de hightechbedrijven in het noorden.  

Ter introductie van de opdracht gaf Joost Krebbekx een presentatie over het ICD, de aangesloten bedrijven en hun samenwerking en kennisdeling op het gebied van technologie. Belangrijke thema’s van nu zijn Industrie 4.0, digitalisering, en de zogenaamde High Tech Big Five: 3D-metaalprinten, remote sensoring & big data, vision & deeplearning, robotica en duurzame aandrijving. 

Na het horen van deze inspirerende ontwikkelingen, gingen de studenten aan de slag. Aan het ICD-project namen 16 studenten deel, verdeeld over twee groepen. Ze hielden zich bezig met een vraagstuk over Robotic Warehouse Shopping. De opdracht luidde als volgt: Hoe zorg je ervoor dat via een smal gangpad in een winkel de gevulde kratten automatisch naar achteren gaan en lege kratten naar voren komen? Bedenk een economische oplossing voor deze uitdaging. De studenten werkten online vanuit school aan dit project. Er zijn een aantal mooie concepten en bruikbare ideeën uit voortgekomen, die door Philips en Beenen worden uitgewerkt.

Ben jij ook geïnspireerd geraakt en op zoek naar een baan of stageplek bij een van de hightechbedrijven binnen het ICD? Kijk dan op: Partofthesmart.nl

Image005
Windesheim project – Robotic Warehouse Shopping