‘Th3 L3g0 H4ck3rz’ uit Delft winnaar ICD Robotprogrammeer Award

Nieuws | 5 februari 2018

Met een robot van Lego een brandje blussen, een leiding leggen of een ‘wolk aantikken’ zodat er regen uitkomt. Deze en nog meer opdrachten waren aan de jongeren goed besteed. De wedstrijd was om met je team zoveel mogelijk opdrachten te maken. De moeilijkheidsgraad bepaalde het aantal punten. ,,Engineering is hierbij erg belangrijk’’, vertelt Kor Visscher. ,,De jongeren mogen de robot van te voren programmeren, dus sommige groepjes hebben hele routes met opdrachten uitgestippeld. Andere groepjes hebben meteen de moeilijkste opdrachten opgezocht, die leveren immers de meeste punten op.’’ Visscher is enthousiast. ,,Ik vind de middag zeer inspirerend met zo veel enthousiaste kinderen én ouders. Het is geweldig om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.’’

Aandacht voor techniek

De samenwerkende high tech bedrijven zijn partner van de Benelux Finale van FIRST LEGO League. En met reden. Visscher: ,,In deze wedstrijden gaat het om de combinatie van wetenschap en techniek. Dat is de kern voor onze bedrijven. Bovendien oefenen de jongeren zich in onderzoek, ontwerpen, bouwen en programmeren. Vaardigheden die voor medewerkers van onze bedrijven van fitaal belang zijn.’’ Het high tech bedrijvenlcuster werkt daarnaast graag mee om techniek onder de aandacht van jongeren te brengen. ,,Dat doen we bijvoorbeeld met ons eigen EDU-robotics project en met allerlei activiteiten tijdens de nationale Dutch Technology Week in mei van dit jaar. De Benelux Finale van FIRST LEGO League past hier goed bij’’, aldus Visscher.

FIRST LEGO League

FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Sinds 1986 is het een welbekend mondiaal spektakel. Ruim 200.000 jongeren uit 62 landen raken tijdens dit evenement geïnspireerd. In de Benelux organiseert de Stichting Techniekpromotie samen met 22 regionale partners de FIRST LEGO League Benelux. Dit is een spin-off van de internationale wedstrijd waar jaarlijks ruim 400 teams uit Nederland en België aan deelnemen.