Vijfde kenniskring ICD van start

Nieuws | 18 december 2014

Op 16 december is de vijfde kenniskring van het Innovatiecluster Drachten van start gegaan onder de noemer Manufacturing Engineering. Dit vak is in Nederland in de afgelopen jaren verwaarloost, maar staat nu weer volop in de belangstelling door het Smart Industries initiatief van de High Tech Systems .Vanuit verschillende ICD-ondernemingen is er grote belangstelling om met vakbroeders te praten over het opzetten van een productiestrategie, het inbrengen van maakbaarheid, nieuwe fabrieks lay-outs en nieuwe productietechnologieën.

De eerste sessie werd ingeleid door Ben Geerts van Fokker Aerostructurese. Hij heeft het Smart Factory project binnen zijn bedrijf geleid. Ben presenteerde de resultaten van het gebruik van digitale productiedata en slimme sensoren aan de hand van de productie. In de zin van reductie van productiefouten, versnelling van doorlooptijd en efficiënter produceren zijn hier klinkende resultaten behaald.

Na deze presentatie heeft de kenniskring de agenda voor 2015 opgezet, waarbij vier momenten bij vier verschillende bedrijven zijn geprikt.