Ziuz wint design award

Nieuws | 13 maart 2017

Het medische schouwapparaat won in de discipline ‘Product’, in de categorie ‘Medicine/Health/Care’. De iF Design Award is sinds 1953 een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.

ZiuZ Medical is, sinds de introductie van de Inspector en Photon, marktleider op het gebied van medische schouwapparatuur. De oplossingen van ZiuZ controleren de inhoud van automatisch gedispenseerde medicijnzakjes op basis van een groot aantal parameters als vorm, kleur en grootte. Waar de Photon en de Inspector worden ingezet in grote dispenseercentra, is de IRIS speciaal ontwikkeld voor de kleinere (ziekenhuis)apotheken. Hier heeft Spark dan ook rekening mee gehouden tijdens het vormgeven van de IRIS. Dit leverde volgens de jury een prijswaardig resultaat op: “IRIS voldoet aan alle eisen die aan een ultranauwkeurig medisch product worden gesteld: hoogwaardige materialen, goede branding, een uitstekende kleur- en oppervlakteafwerking en een hoge bruikbaarheid. De talloze doordachte details wisten de jury ervan te overtuigen dat de ZiuZ Medical – IRIS een buitengewoon professioneel apparaat is waarvoor geen compromissen zijn gemaakt.”

Over ZiuZ

ZiuZ is een innovatief bedrijf dat vooroploopt in het ontwikkelen van hoogwaardige technologie op het gebied van visuele intelligentie. De producten van ZiuZ hebben een wereldwijde impact en dragen bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen. ZiuZ Medical ontwikkelt producten die de inhoud van automatisch gedispenseerde medicijnzakjes kunnen controleren in ziekenhuizen en apotheken. ZiuZ Forensic is gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten waarmee grote hoeveelheden beeldmateriaal eenvoudig en efficiënt geanalyseerd kunnen worden. ZiuZ introduceert met regelmaat nieuwe, innovatieve producten voor zorginstellingen en politiediensten.

Over Spark design & innovation

Spark design & innovation is een ontwerpbureau uit Rotterdam, Nederland met brede ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve medische en industriële producten. Spark behoort tot de top van de Nederlandse ontwerpbureaus en zet al 25 jaar, samen met opdrachtgevers, verrassende en prijswinnende producten neer. Spark gelooft in integraal ontwerpen. De balans creëren tussen design en functie, tussen investeringen en kostprijs, tussen doorlooptijd en technologische innovatie.

Over de iF DESIGN AWARD

Al geruim 60 jaar vormt de iF Design Award een wereldwijd erkend label voor uitstekende ontwerp services en één van de belangrijkste designprijzen ter wereld. Uit meer dan 5.500 inzendingen kent een onafhankelijke vakjury slechts aan 75 inzendingen de iF gold award toe. Alle award-winnende inzendingen worden in de iF WORLD DESIGN GUIDE en in de iF design app opgenomen, en worden in de iF design exhibition Hamburg tentoongesteld.