ZiuZ wint designprijs

Nieuws | 25 oktober 2019

Bij een speciale dinershow op maandag 21 oktober, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is dit hulpmiddel voor apothekers bekroond met de erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp. 

In de apotheek komt het soms voor dat vulrobots fouten maken bij het vullen van gepersonaliseerde medicijnzakjes. Daarom is er altijd een controle nodig door een apotheker, die de fouten kan herstellen. Deze wordt hierbij geassisteerd door de ZiuZ Corrector. Dit is een apparaat dat foto’s maakt van de medicijnzakjes, nadat de inhoud ervan door de apotheker is gecorrigeerd. Deze foto’s worden ter referentie toegevoegd aan de fotodatabase van het controleapparaat waarin de oorspronkelijke afbeeldingen zijn opgeslagen. Zo helpt de ZiuZ Corrector mee aan veilig medicijngebruik. 

Ontwerp

Spark design & innovation heeft voor ZiuZ de compacte en stabiele Corrector ontworpen. Dit apparaat stelt de apotheker in staat om diverse handelingen in één vloeiende beweging uit te voeren. De oplopende rand van het plateau helpt de gebruiker de medicijnzakjes van de tafel op het plateau schuiven. In dezelfde beweging wordt het zakje onder de camera gepositioneerd, waarna de foto wordt genomen door het plateau in te drukken. Deze nieuwe corrector camera brengt de bruikbaarheid naar een hoger niveau. De Corrector is vanaf 2020 beschikbaar voor gebruikers van de ZiuZ-producten Photon en IRIS. 

ZiuZ Medical en haar apotheek oplossingen