ICD mini-symposium – Distributed Connected Systems

Activiteit

08-11-2023

ICD mini-symposium – Distributed Connected Systems

  • 13:00 - 16:00
  • SKILL, Oliemolenstraat 5
  • Drachten

Langs deze weg willen we je van harte uitnodigen voor het komende ICD mini-symposium over distributed connected systems. De trend is dat er steeds meer systemen over de hele wereld staan die verbonden zijn met de OEM-ers in de noordelijke regio en daarbovenop worden steeds meer systemen voorzien van meer, en vaak nieuwe soort, sensoren. Met een huidige installed base van 250.000 systemen en laten we zeggen gemiddeld nu al 10 sensoren per systeem betekent dat we nu al 2.500.000 miljoen sensoren uitlezen. Dit genereert nieuwe data, en hopelijk ook nieuwe inzichten. En dat niet alleen voor de gebruiker (klant) en OEM-er (leverancier) maar ook banken en verzekeraars. Op deze wijze komt pay-per-use en pay-per-click in zicht.

Subject:
Drie gastsprekers zullen ons meenemen in hun ontwikkelingen:

Willem Siderius, Stertil
Stertil maakt heavy duty lift systemen vanuit Kootstertille en 2 collega fabrieken in de US en PRC. Met 750 man werken ze aan het op afstand uitlezen van deze main en secondary systemen. Willem vertelt om de ontwikkelingen van deze systemen op gebied van sensoriek en IIoT. Willem is geen onbekende voor het ICD, gezien zijn vorige functie bij Dewulf.

Heinrich Woertche, Hanze/TUe
Vanuit zijn professoraat heeft Heinrich een mooie bloemlezing over de ontwikkelingen van sensoren en communicatieprotocollen. Autarkische of low Energy maar ook nieuwe soorten sensoren zullen de revue passeren. Heinrich is een vaste partner van het ICD.

Robert Kool , Siemens DDX
DDX is een nieuwe startup van Siemens dat een nieuw dataplatform aanbiedt waar data vanuit machines voor meerdere gebruikers inzichtelijk gemaakt kan worden. Het gaat hier juist om de combinatie met verzekeraars en banken waardoor zowel gebruikers als aanbieders kosten kunnen besparen respectievelijk nieuwe diensten kunnen aanbieden. Robert is nieuw voor het ICD maar heeft een zeer interessant verhaal te vertellen !

Date:
Woensdag 8 november 13:00-16:00 uur

Location:
Philips, Oliemolenstraat 5 in Drachten

RSVP Sign-up:
Stuur een email naar h.kortman@variass.nl om je op te geven.