Astron zet zich in voor meer vrouwelijk talent in de techniek

In de media | 16 januari 2024

Astron

We zijn trots te melden dat ons lid ASTRON, het instituut voor radio-astronomie, een inspirerende bijdrage levert aan de diversiteit binnen de techniek. ASTRON heeft onlangs via een artikel in de Volkskrant benadrukt dat de zoektocht naar vrouwelijke wetenschappers en technici een prioriteit is.

Jessica Dempsey, directeur van ASTRON, verwoordt de missie van het instituut met passie: “We weigeren te geloven dat vrouwelijk talent in de techniek niet bestaat.” Deze krachtige boodschap onderstreept de toewijding van Astron aan diversiteit en inclusiviteit binnen haar organisatie, waarbij momenteel 26 procent van het personeel vrouw is.

Het streven naar genderdiversiteit is niet alleen een kwestie van gelijkheid; het is ook een zakelijke noodzaak. Diversiteit in teams leidt tot een breder scala aan perspectieven en ideeën, wat essentieel is voor innovatie en probleemoplossing in de snel evoluerende wereld van wetenschap en technologie.

ASTRON staat niet alleen in deze missie. Vanuit ICD promoten we ook actief de participatie van vrouwen in de techniek. In een reeks inspirerende video’s onder de titel ‘Vrouwen in de techniek‘, delen we de succesverhalen van vrouwelijke professionals die het verschil maken in hun vakgebied. Deze video’s tonen de verhalen van vrouwen die succes hebben gevonden in technische beroepen. Hun verhalen onderstrepen dat passie, toewijding en vakmanschap genderloos zijn en dat talent in vele vormen komt.

We nodigen iedereen uit om onze video’s te bekijken en zich te laten inspireren door deze rolmodellen en de dynamische en innovatieve wereld van technologie en wetenschap.

ASTRON’s streven naar een evenwichtig personeelsbestand is een reflectie van onze visie binnen het ICD, waarbij we een omgeving creëren waar talent kan bloeien, ongeacht gender. Laten we samen de toekomst vormgeven waarin diversiteit niet alleen wordt gestimuleerd, maar ook wordt gevierd als essentieel voor vooruitgang en innovatie.

Bron: Volkskrant 13 januari 2024