Van Photonis Groep naar Exosens

In de media | 6 oktober 2023

Bannière Mail Exosens

De technologische wereld van Noord-Nederland bruist opnieuw van energie nu een van de meest vooraanstaande leden van het innovatiecluster ICD, de Photonis Group, een grote transformatie heeft ondergaan. Sinds 20 september 2023 gaat het bedrijf verder onder de naam Exosens, wat een nieuwe fase markeert in hun ambitie om wereldleider te worden op het gebied van detectie- en beeldtechnologieën.

De keuze voor Exosens is niet zomaar een naamswijziging; het symboliseert de brede horizon die het bedrijf voor zich ziet. Met een focus op sectoren als levenswetenschappen, industriële controle, nucleaire energie en defensie, is Exosens vastberaden om met zijn geavanceerde technologieën een veiligere en efficiëntere wereld te creëren.

Binnen deze domeinen biedt Exosens een breed scala aan oplossingen, variërend van elektro-optische apparaten tot geavanceerde elektron-, ion-, neutron- en gamma-detectoren. Deze technologieën hebben het potentieel om tal van industrieën te revolutioneren, waaronder verbeterde diagnostische methoden in de gezondheidszorg, nauwkeurigere industriële controlemechanismen, en krachtige ondersteuning voor nucleaire energie-initiatieven.

De recente overnames van bedrijven als Xenics, Proxivision, Telops en Elmul tonen de groeiende reikwijdte van Exosens aan. Met meer dan 1.500 toegewijde werknemers en productie- en R&D-faciliteiten op negen locaties verspreid over Europa en Noord-Amerika, is de onderneming stevig gepositioneerd om een blijvende stempel te drukken op de hightech-industrie.

Als lid van het ICD in Noord-Nederland staat Exosens aan de frontlinie van technologische innovatie. Met meer dan 85 jaar ervaring in het veld, toont de recente transformatie van het bedrijf hun voortdurende toewijding aan vooruitgang en hun streven om oplossingen te bieden voor enkele van de meest urgente uitdagingen van onze tijd.

BEKIJK OOK DE VIDEO

Voor meer informatie over Exosens en hun innovatieve oplossingen, kunt u terecht op hun officiële website of contact opnemen met het ICD voor verdere details over het hightech ecosysteem van Noord-Nederland.