Data-innovators van Variass doen superinnovatie

Nieuws | 6 mei 2020

Zo’n drie jaar geleden verplaatste Variass in Veendam zijn Innovation Centre naar het naastgelegen pand om nog meer focus op innovatie te krijgen. Vier data-innovators hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een jaloersmakende vernieuwing: een IT-architectuur voor de complete organisatie.

Data-analyse was voorheen handwerk. Het koste uren voordat een analyse klaar was. Nu wordt alle data realtime ontsloten en zorgt data-analyse op de werkvloer direct voor verbeterpotentieel. Op basis van data uit het handsoldeerproces ontwikkelde Variass bijvoorbeeld een cobot die tot 0,1 millimeter nauwkeurig componenten kan solderen. Volgens directeur en eigenaar van Variss Henk Smid hebben hij en zijn klanten hetzelfde gemeenschappelijk belang: een product succesvol maken. ,,Vroeger was cash king, nu zijn data king. En wel de juiste data om proces, product en klantwaarde te optimaliseren.”

Superinnovatie

Het blijkt een superinnovatie waar jaren van visie-ontwikkeling, onderzoek en deeltesten aan vooraf is gegaan. Variass denkt met deze architectuur de eerste stap te zetten naar een digital backbone. Bovendien deelt de hightech innovator zijn inzichten met andere ICD-bedrijven, waaronder Philips, ZiuZ en BD Kiestra. ,,Zodoende kunnen we van elkaar leren en innovaties versnellen’, aldus Henk Smid.

Lees het volledige artikel op de website van LINK Magazine