R&D kenniskring – Design for Sustainability

Nieuws | 8 juli 2024

De ICD-bedrijven worden blootgesteld aan nieuwe inzichten betreft duurzaamheid, maar ook aan nieuwe wetgeving. Dit betekent dat ingenieurs in de ontwikkelingsfase worden geconfronteerd met extra dimensies en een grotere complexiteit. Hoe om te gaan met energieverbruik, materialen, verbindingen, recycling en andere belangrijke keuzes? Genoeg reden voor een R&D kenniskring betreft Design for Sustainability op donderdagmiddag 27 juni.

Het was een goede sessie, waarbij Joe Venegas van Rollepaal (OEM-extrusieapparatuur voor pijpen) een interactieve PowerPoint had gemaakt. Hiermee bracht hij een mooie discussie op gang brengen over design for sustainability.

Vervolgens was Maarten Rijken van BD Kiestra aan het woord. Na een korte intro over BD ging het buiten bij een tent met een oud BD Kiestra systeem verder. Maarten laat zien dat dit systeem momenteel door drie studenten uit elkaar gehaald wordt. Op deze manier kan worden gekeken hoe makkelijk disassembly is en hoe goed onderdelen herbruikt of gerecycled kunnen worden, ofwel, hoe goed is dit design is for sustainability? En dat is natuurlijk spot-on betreft het thema van deze kenniskring!

Kenniskring middag Design for sustainability