Dewulf onthult nieuwste zelfrijdende aardappelrooier

Nieuws | 23 november 2020

Hightechbedrijf Dewulf heeft vrijdag 20 november de nieuwste zelfrijdende aardappelrooier onthult. Dit gebeurde tijdens een online event.

2020 11 20 Onthulling Enduro Dewulf

Twee jaar lang heeft een speciaal team van de specialist in landbouwmachines gewerkt aan de Enduro. Het resultaat is een vierrijige, zelfrijzende aardappelrooier. De machine zit propvol met de nieuwste techniek. Zoals bijvoorbeeld innovatie bediening en gepatenteerde technieken om aardappels zo schoon mogelijk van het land te halen.

Heer en meester

Aan de hand van een video en een uitleg presenteerde CEO Hendrik Decramer, kleinzoon van oprichter Robert Dewulf, de nieuwe machine aan de markt. ‘Zonder de feedback van klanten waren wij er nooit in geslaagd om een dergelijke machine te bouwen’, aldus de topman. Dewulf is bekend om de zelfrijdende rooitechniek. Dertig jaar geleden begon dit met de R3000. Inmiddels zijn de machines groter en beter geworden en worden de zogenaamde vierrijers ook wel ‘de heer en meester’ van het veld genoemd.

Nieuwste techniek

De Enduro koppelt bediengemak voor de bestuurder aan de nieuwste oplossingen om de aardappelkwaliteit te verhogen, de bodemdruk van de machine op het land te verbeteren en de aardappelstroom te vergoten.

Een video van de onthulling van deze machine staat online, voor iedereen die het gemist heeft.