Een inspirerend bezoek van ICD aan Steinfort Glas

Nieuws | 26 maart 2024

Onlangs hadden we, vanuit ICD, de unieke kans om Steinfort Glas te bezoeken. Dit toonaangevende bedrijf in de glasindustrie staat bekend om zijn innovatieve en technologische vooruitgang. Het doel van ons bezoek was kennis te delen en de nieuwste technologieën in de praktijk te verkennen.

De kracht van kennisdeling

Bij Steinfort Glas zagen we uit de eerste hand hoe industriële innovatie kan leiden tot unieke producten en diensten. Als leden van ICD, afkomstig van diverse hightech bedrijven en kennisinstellingen, waaronder FMI, Batenburg Beenen, XparVision, Ventura, Philips, en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), kregen we een diepgaand inzicht in de praktische toepassing van technologieën die centraal staan in onze gezamenlijke inspanningen.

Img 20240321 Wa0021
Img 20240321 Wa0007
Img 20240321 Wa0025

Een focus op technologische vooruitgang

Ons bezoek legde de nadruk op de innovatieve technieken en processen die Steinfort Glas hanteert, met een speciale focus op robotics. Deze interactie bood niet alleen een platform voor kennisuitwisseling maar stimuleerde ook discussies over toekomstige technologische ontwikkelingen en uitdagingen binnen onze sector.

Het belang van samen leren

De betrokkenheid en het enthousiasme van zowel Steinfort Glas medewerkers als onze leden benadrukten het belang van gezamenlijk leren en expertise delen. Dit bezoek was een prachtig voorbeeld van hoe direct contact met de industrie ons waardevolle inzichten en inspiratie kan bieden voor onze eigen projecten en onderzoeksinitiatieven.

Img 20240321 Wa0008
Presentatie door Alex Sloot

Jong talent en de toekomst van technologie

Een bijzonder moment was de presentatie door Alex Sloot, de zoon van een Philips medewerker, die momenteel bij Steinfort Glas afstudeert. Zijn betrokkenheid en passie voor technologie waren niet alleen inspirerend maar benadrukten ook het belang van het betrekken van jonge talenten bij technische innovatie. Dit moment herinnerde ons aan het cruciale belang van het doorgeven van kennis en enthousiasme voor techniek aan de volgende generaties.

Conclusie

Ons bezoek aan Steinfort Glas was een verrijkende ervaring die niet alleen inzicht bood in de geavanceerde technologieën en processen van een vooraanstaand bedrijf maar ook onze gemeenschap versterkte door kennisdeling en gezamenlijke inspiratie. 

Zulke bezoeken zijn cruciaal voor de voortdurende ontwikkeling en innovatie binnen ons cluster en onderstrepen het belang van samenwerking en openheid in technologische vooruitgang. We kijken uit naar meer van dergelijke interacties en de mogelijkheden die deze bieden.

Voor meer informatie over de innovatieve oplossingen van Steinfort Glas, nodigen we je uit om hun website te bezoeken: Steinfort Glas.

Dit bezoek is slechts een voorbeeld van hoe wij ons inzetten om kennis en innovatie in de hightech industrie te bevorderen. Door samen te werken en van elkaar te leren, bouwen we aan een toekomst waarin technologische vooruitgang ten goede komt aan ons allemaal.