Founder en eigenaar Rene Bolhuis stopt bij Horus

Nieuws | 26 augustus 2020

Rene Bolhuis, van huis uit engineer, bouwt in 15 jaar zijn bedrijf op. Met aansprekende klanten. Zo gebruikt de Tweede Kamer camerabeveiliging uit Bedum en rijdt de Nederlandse politie rond met cameratechnologie van het bedrijf. Door inzet van een speciaal door Horus ontwikkelde pick-up met nachtkijkersysteem weren parkrangers van het Krugerpark in Zuid-Afrika stropers. Schaatstempel Thialf maakt gebruik van de door Horus ontwikkelde 360-graden videosoftware om schaatsers in beeld te brengen. En de jongste vinding stelt ernstig zieke kinderen vanuit hun ziekenhuisbed in staat om live op school lessen te volgen en te communiceren met klasgenootjes en de leerkracht.

Founder René Bolhuis (rechts) stop bij Horus
Founder René Bolhuis (rechts) stop bij Horus

Waarom zou je concurreren als je ook kunt samenwerken? Met die drijfveer bouwt Bolhuis aan zijn bedrijf. Met vallen en opstaan, want in 2012 maakt zijn bedrijf een doorstart na een faillisement. De positionering en strategie moesten volgens hem anders, minder productie en meer ontwikkeling. Dat bleek een goed idee. Niet de camera maken en verbeteren en daardoor concurreren met Sony en Canon, maar juist de technologie van de camera maken. ,,Wij bouwen de steentjes waardoor apparatuur heel gemakkelijk samenwerkt met andere systemen”, vertelt Bolhuis in een interview van Founder Talks in september 2018. 

Opschalen

Nu het bedrijf zich de afgelopen jaren – volgens eigen zeggen – zodanig ontwikkeld en gerijpt heeft, is het tijd om op te schalen. Om de organisatie in een sneller tempo te professionaliseren wordt de bedrijfsstructuur inclusief het managementteam verandert. Dat blijkt uit een persverklaring vorige week, waarin het terugtreden van oprichter en CEO Rene Bolhuis bekend wordt gemaakt. ,,We willen hem bedanken voor de enorme inspanningen van de afgelopen jaren en wensen hem het allerbeste voor de nabije toekomst”, aldus  de persverklaring

Vanuit het nieuwe pand in Groningen blijft Horus haar expertise inzetten voor nationale en internationale klanten, waaronder talloze Fortune 500 bedrijven over de hele wereld.