Geslaagde Studenten NHL Stenden hogeschool Hogeschool Vieren Diploma-Uitreiking bij ICD

Nieuws | 19 juli 2023

Een bijzondere dag bij Innovatiecluster Drachten (ICD) toen de eerste lichting studenten van de duale 2-jarige hbo-opleiding Associate degree (Ad) Industriële Automatisering en Robotica van NHL Stenden hogeschool op 14 juli hun welverdiende diploma in ontvangst mocht nemen. Het feestelijke moment vond plaats in het SKILL-gebouw in Drachten, waar de studenten ook hun boeiende lessen hebben gevolgd.

Deze succesvolle studenten hebben een knappe prestatie geleverd door hun opleiding te combineren met een baan in het bedrijfsleven. Hierdoor hebben zij waardevolle praktijkervaring opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, die hun inzet en toewijding aan technologie en automatisering hebben beloond. Tijdens de diploma-uitreiking werden de namen van de volgende afgestudeerde studenten met trots genoemd en het bedrijf waar de opdracht voor werd uitgevoerd:

 • Senna Luca Nieuwland – Photonis
 • Gjalt Dijkstra – Philips Drachten
 • George Pars – De Klokslag
 • Vincent Bakker – Liquidea
 • Jelmer Smoor – Menicon
 • Nick Meijer – Fresenius-Kabi
 • Tobias Hofstede – Manter
 • Jesper Makken – Betech
 • Levi Kroon – JB Besturingstechniek
 • Stefan Absen – Boikon.

ICD speelde een cruciale rol bij het tot stand komen van deze unieke opleiding, die studenten de kans biedt om zich te specialiseren in robotica en automatisering. De nauwe samenwerking tussen NHL Stenden hogeschool en bedrijven in Noord-Nederland heeft geleid tot de ontwikkeling van een innovatief en relevant curriculum. Hierdoor zijn deze afgestudeerde studenten klaargestoomd voor een veelbelovende carrière in de hightechindustrie.

We wensen alle afgestudeerden veel succes in het vormgeven van jouw spannende toekomst in de wereld van de industrie!

Geslaagde Studenten NHL Stenden hogeschool Hogeschool

Robo future: De Evolutie van Robots in de Industrie

Het tijdperk van traditionele robots is voorbij. In de vroegere dagen van automatisering werden robots voornamelijk gebruikt voor geprogrammeerde handelingen in een fabrieksomgeving. Vandaag de dag zien we een opwindende verschuiving naar een nieuwe generatie robots: slimmer, autonomer en zelflerend. Deze ‘Robo future’ is een fascinerend terrein waarin robots hun weg vinden in een fabrieksomgeving, terwijl ze ook intensief veilig moeten zijn om samen te werken met mensen. De integratie van Kunstmatige Intelligentie (AI) maakt het mogelijk dat robots zichzelf kunnen aanpassen en autonoom kunnen handelen, wat de mogelijkheden in de industrie enorm vergroot.

De Invloed van Robo future op Industriële Automatisering en Robotica

Met de snelle vooruitgang in de Robo future worden systemen steeds slimmer en geavanceerder. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor studenten die een opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica volgen. De focus verschuift naar machine-interactie en zelfanalyse, waarbij robots intelligentie verkrijgen om taken efficiënter en nauwkeuriger uit te voeren. Sensoren en navigatie worden cruciale aspecten om robots veilig te laten reageren op hun omgeving en menselijke medewerkers te beschermen.

De Toekomstige Werkomgeving: Een Samenspel van Mens en Robot

In de Robo future zien we een boeiende samenwerking tussen mens en robot. Robots nemen repetitieve, gevaarlijke en tijdrovende taken over, waardoor menselijke werknemers kunnen focussen op creatieve en strategische activiteiten. Deze synergie leidt tot een verhoogde efficiëntie en productiviteit in de industrie. De rol van industriële automatiseerders en robotica-experts wordt hierin van onschatbare waarde, omdat zij de brug slaan tussen de mens en de machine.

Duurzaamheid en de Rol van Robots in Productieprocessen

Een belangrijk aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien in de Robo future is duurzaamheid. In een wereld die zich steeds meer bewust wordt van milieukwesties, is het van essentieel belang om duurzame productieprocessen te implementeren. Hierbij spelen robots een cruciale rol. Als student van de opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica kun je bijdragen aan het verminderen van de ecologische voetafdruk door efficiëntere en groenere productieprocessen te ontwerpen en te implementeren. 

Als jij een passie hebt voor technologie en innovatie, en de toekomst van de industrie vorm wilt geven, dan biedt de opleiding Ad Industriële Automatisering en Robotica eindeloze mogelijkheden en uitdagingen. Ontdek de wereld van robotica en automatisering en zet samen met ons de volgende stap in de Robo Future!

Wil je meer weten over onze opleidingen, bezoek dan de website van NHL Stenden hogeschool Industriële Automatisering en Robotica (Ad) duaal of neem contact op met Jolien Drent, studiecoach Associate degree Industriële Automatisering & Robotica, of Ruud Pesch, ambassadeur van NHL Stenden hogeschool.

Contactgegevens:

 • Jolien Drent – studiecoach Associate degree Industriële Automatisering & Robotica: jolien.drent@NHLStenden.com
 • Ruud Pesch – Ambassadeur NHL Stenden hogeschool: Ruud.pesch@NHLStenden.com