Het is gelukt! Alle Friese basisscholen hebben een robot.

Nieuws | 30 oktober 2017

En wat hebben we leuke en enthousiaste reacties gekregen. Daar doen we het voor! Nu het bouwen van de robots op de meeste scholen begonnen is, dagen we leerlingen en hun leerkrachten uit voor de speciale Edu RoboticsChallenge. Maak een video van het bouwen van de EDU-robot. Post deze video vóór 30 november op de Facebookpagina van Edu Robotics en maak kans op een extra robot. 

Hoe dagen wij leerlingen en leerkrachten uit?

1. Leerlingen maken met een smartphone of videocamera korte filmpjes van het in elkaar zetten van de EDU-robot, of van de kunstjes die ze de in elkaar gezette robot leren. 

2. Leerlingen monteren de videoshots (met behulp van hun slimme juf of meester) en zetten er een leuk muziekje onder. 

3. Leerlingen (of de juf of meester) post de video op de Facebookpagina van EDU-robotics. Dit moet vóór 30 november. 

De video 

De video mag van alles zijn, verras ons! Laat zien wat de robot heeft geleerd en hoe? Welke kunstjes kan hij? Of geef ons een inkijkje in het bouwavontuur. 

Twee voorbeelden. 

  • Een ‘paparazzi-journalist’ komt lastige, vervelende en opruiende vragen stellen over waar jullie mee bezig zijn en filmt alles wat er mis gaat met het bouwen van de robot. 
  • Elk groepje bouwers vertelt in een soort Vlog hoe ze stapje-voor-stapje de robot in elkaar bouwen. Na afloop laten ze de robot kunstjes doen. 

Jury 

Uit alle geposte filmpjes selecteren wij de beste. Die posten wij op Facebook met de vraag aan alle leerlingen in Fryslân om te stemmen op de winnaar. De school of klas met de winnende video ontvangt een tweede robot. Vragen? Mail dan naar edurobotics@icdrachten.nl