Hoofdrol voor robotkids bij opening Google-datcenter

Nieuws | 6 december 2016

Een hoofdrol spelen tijdens de opening van het grootste datacenter van Google ter wereld in de Eemshaven in Groningen? Dat wil ieder kind! Dinsdag 6 december is de eer aan leerlingen van basisscholen De Zandplaat en de Abt Emoschool van Netwerkschool Loppersum Oost. Zij presenteren er hun eigen robot!

Elke school een robot

Wij willen techniek onder de aandacht brengen van basisschoolkinderen. Omdat we nu al een tekort aan technisch personeel hebben, is het noodzakelijk om kinderen en jongeren voor techniek te interesseren. En waarom ook niet? Techniek is hartstikke leuk! 

Daarom zijn we een pilot gestart met een lespakket, waarbij leerlingen een echte Meccanoid-robot in elkaar zetten en deze leren programmeren. Zo ervaren kinderen de mogelijkheden van techniek en zien ze hoe leuk het is. De video hiervan is getoond bij de opening van het Google-datacenter in de Eemshaven op 6 december 2016.

Deze video toont onze pilot met basisschoolleerlingen in Oost-Groningen. De gezichten van de kinderen spreken voor zich. Pilot geslaagd! En minister Kamp van het Ministerie van Economische Zaken en vice-president Joe Kava van Google Nederland zijn ook enthousiast! Net als wij natuurlijk.

Opening Google-datacenter

Lees meer over de opening van het Google datacenter en bekijk de foto-impressie