ICD Mini-Symposium Distributed Connected Systems

Nieuws | 14 november 2023

Woensdag 8 november 2023 vond het ICD mini-symposium plaats, gericht op de steeds groeiende wereld van gedistribueerde verbonden systemen. Het evenement, gehouden in het ’SKILL’ het Shared Knowledge Innovation Learning Lab op het Philips’ terrein in Drachten, trok een diverse groep professionals aan.

Deze bijeenkomst was met name opvallend door de focus op het toenemend aantal systemen wereldwijd die zijn verbonden met OEM’s in de noordelijke regio, en de integratie van nieuwe soorten sensoren in deze systemen. Met een indrukwekkende installed base van 250.000 systemen, elk uitgerust met gemiddeld 10 sensoren, genereert deze technologie niet alleen enorme hoeveelheden data, maar opent ook deuren naar nieuwe inzichten, niet alleen voor gebruikers en leveranciers, maar ook voor banken en verzekeraars.

Icd Mini Symposium Distributed Connected Systems Img 4348
Icd Mini Symposium Distributed Connected Systems Img 4355
Icd Mini Symposium Distributed Connected Systems 10

Sprekers en hun inzichten

Willem Siderius van Stertil

Als eerste spreker deelde Siderius, van Stertil, een boeiend verhaal over de ontwikkeling van sensoriek en Industrial Internet of Things (IIoT) in hun heavy-duty liftsysteem. Het bedrijf, met operaties in Kootstertille en fabrieken in de VS en PRC, benadrukte het belang van remote monitoring van deze systemen. Interessant was de toepassing van een eigen Wi-Fi netwerk voor veiligheid en functionaliteit, waarbij data wordt opgeslagen op SD-kaarten voor betrouwbaarheid.

Heinrich Woertche van Hanze/TUe

Als tweede spreker, lichtte Woertche toe hoe laagvermogen sensoren revolutionaire mogelijkheden bieden. Zijn discussie over de uitdagingen bij het correleren van elektrische signalen met de gewenste informatie was bijzonder verhelderend.

Robert Kool van Siemens DDX

Kool, van Siemens DDX, opende een discussie over het gebruik van data in verband met verzekeraars en het aanbieden van nieuwe diensten. Zijn benadrukking op data-eigendom – dat de eigenaar van de machine ook de eigenaar van de data is – was een belangrijk gesprekspunt, vooral in de context van machineleveranciers met verschillende standpunten over dit onderwerp.

Reflecties en impact

Reinoud Homsma, die namens Philips Personal Health aanwezig was, vond het symposium verrijkend. De inzichten en benaderingen van verschillende bedrijven boden nieuwe ideeën voor toepassing binnen zijn eigen organisatie. Vooral de interacties tijdens de pauzes met de sprekers en bezoekers waren waardevol voor het uitdiepen van specifieke onderwerpen.

Icd Mini Symposium Distributed Connected Systems Img 4358

Conclusie

Het ICD mini-symposium was een platform waar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedistribueerde verbonden systemen werden belicht. De presentaties en discussies weerspiegelden de dynamische aard van deze technologie en hoe het de manier waarop bedrijven, van grote multinationals tot kleinere startups, denken over data, connectiviteit en de toekomst van geautomatiseerde systemen, transformeert. Voor professionals zoals Reinoud bood het evenement een kans om te leren, te netwerken en inspiratie op te doen voor verdere innovatie.