Innovatie ontmoet praktijk bij ICD

Nieuws | 25 maart 2024

De toekomst van technologie en innovatie is nu. ICD bewees dit wederom met een fascinerende High Tech Safari, waarbij 240 Technische Natuurkunde studenten van de Rijksuniversiteit Groningen een kijkje in de keuken namen van de hightech industrie.

Dit evenement heeft als missie om studenten en professionals te inspireren met de laatste ontwikkelingen in de technische natuurkunde en engineering.

Wat is een High Tech Safari?

De High Tech Safari is een educatieve rondleiding die deelnemers meeneemt naar verschillende toonaangevende high-tech bedrijven. Hier ervaren ze uit eerste hand hoe theoretische concepten tot leven komen in real-world toepassingen.

De Safari bij ICD

Op 22 maart werd een succesvolle High Tech Safari georganiseerd door ICD, waar 240 studenten van de Rijksuniversiteit Groningen konden genieten van een dag vol technologische ontdekkingen. Verdeeld over vier routes, bezochten ze tien bedrijven die excelleren in innovatie.

Elk bedrijf onthulde hun unieke bijdrage aan de wereld van technologie. Waaronder Variass, WhisperPower, Demcon, en ZiuZ.

Img 7292
WhisperPower
Img 7309
WhisperPower
Img 7310
WhisperPower
Img 7332
Demcon
Img 7337
Demcon
Img 7339
Demcon

De kracht van Robotica

Tijdens de safari kwam de impact van #Robotics sterk naar voren, o.a. bij Variass leerden de studenten over de integratie van Cobots in systeem assemblage, wat essentieel is voor de efficiëntie en precisie in de productie. Deze interactieve sessies boden studenten een waardevolle inzage in de toekomst van automatisering.

Duurzame oplossingen ontdekken

WhisperPower en Demcon demonstreerden hun inzet voor duurzaamheid en de ontwikkeling van groene technologieën, een onmisbaar aspect van moderne engineering.

Een ode aan Innovatie

De High Tech Safari belichtte ook de innovatieve oplossingen van Photonis, Philips, en BD. Elk bezoek bood een unieke kijk op de praktische toepassing van theoretische concepten.

Erkenning van teamwerk

Een cruciale factor in het succes van deze dag was de inzet van Matthijs de Jong van de RUG en alle betrokken ICD-leden. Hun moeite en organisatie maakten de rondleidingen informatief en inspirerend.

Een verbinding tussen kennis en praktijk

De High Tech Safari toonde aan dat echte vooruitgang plaatsvindt wanneer educatie en industrie elkaar ontmoeten. ICD blijft deze verbinding stimuleren en bedankt alle deelnemende bedrijven voor hun onmisbare rol in deze onderneming.

Waarom een High Tech Safari?

De voordelen van een High Tech Safari zijn veelzijdig:

– Kennisverrijking: Studenten krijgen de kans om hun horizon te verbreden.

– Netwerken: De mogelijkheid om te netwerken met professionals en bedrijven.

– Inspiratie: Een blik op de mogelijkheden binnen de high-tech industrie.

Wil je meer weten over hoe je kunt bijdragen aan de technologische toekomst?
Bezoek onze vacaturepagina.