Innovatiecluster Drachten breidt uit met Comecer

Nieuws | 7 december 2018

Voor Binne Visser, voorzitter van onze samenwerkende hightech bedrijven, is de toetreding van Comecer Netherlands een logische stap naar verdere internationalisering van de hightech industrie in Noord-Nederland. ,,Met vestigingen van nationale én internationale hightech bedrijven in onze regio blijven we aantrekkelijk voor technische talenten en laten we bovendien zien dat wij in Noord-Nederland een industrie hebben om trots op te zijn.’

Tijdens een feestelijke bijeenkomst vrijdag 7 december in de fabriek van Comecer in Joure, zet managing director Domenico Sainato zijn handtekening op de samenwerkingsovereenkomst. Dit doet hij in bijzijn van burgemeester Fred Veenstra van de Fryske Marren en wethouder economische zaken Robert Bakker van gemeente Smallingerland. Sainato vindt samenwerken binnen Innovatiecluster Drachten een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van Comecer Netherlands. ,,We hebben nu toegang tot kennis en een netwerk waarmee we onze eigen producten verder kunnen doorontwikkelen. Maar dat niet alleen. Doordat wij iets toevoegen aan het bedrijvencluster is onze kennis beschikbaar voor andere industrietakken. Zo komen we samen verder.’’

Comecer Netherlands

Comecer Netherlands is onderdeel van de Comecer Group en is opgericht in 1960 als Veenstra Instrumenten. De onderneming startte haar activiteiten met fijn mechanische producten. Begin jaren zeventig betrad Veenstra Instrumenten de radiofarmacie markt met loodafschermingen. In de jaren ‘80 werd de focus verlegd naar de radiofarmacie met de ontwikkeling van producten voor stralingsbescherming en meetapparatuur, dit werd verder uitgebreid met softwareproducten in de negentiger jaren.

Nucleaire geneeskunde

,,Wij ontwerpen en produceren high-tech producten, medische hulpmiddelen en software voor de radiofarmacie en farmacie ’, legt Sainato uit, ,,met als doel de nauwkeurigheid en de veiligheid van technici, onderzoekers en patiënten continu te verhogen met als belangijkste kernwaarde ‘Safety First’. Onze fabriek in Joure is een internationale partner voor veel afdelingen voor nucleaire geneeskunde, producenten van radiofarmacie en industriële OEM-klanten.”

In 2012 is Veenstra Instrumenten overgenomen door de Comecer Group met het hoofdkantoor in Castel Bolognese, Italië. Comecer ontwikkelt en produceert high-tech systemen op het gebied van farmacie, radiofarmacie en ATMP (Advanced Therapy Medicinal Products)- en regeneratieve geneeskunde. ‘Safety First’ is hun belangrijkste kernwaarde.