Kick-off 25/9 Smart Industry Hub Noord-Nederland

Nieuws | 17 september 2020

In een speciaal online event op 25 september kan kennis worden gemaakt met wat de Smart Industry Hub voor de industrie in Noord-Nederland kan betekenen.

Voorbeelden

Kick-off Smart Industry Hub
Kick-off Smart Industry Hub

Drie bedrijven laten voorbeelden zien, waaronder onze hightech partner en specialist in visual intelligence ZiuZ, specialist in massa draaiwerk Betech en coöperatie Royal Cosun, die werkt aan een 100 procent plantaardige en circulaire toekomst.

Officiële start

Dit event is bovendien de officiële start van de Smart Industry Hub Noord-Nederland(SIH Noord). Daarom zal er een speciale openingshandeling plaatsvinden. Dit gebeurt op locatie bij JB Besturingstechniek. Het hele event wordt via internet live uitgezonden. 

Programma

Het programma begint om 9.00 uur en duurt een uur. Er wordt uitgelegd wat je als bedrijf of industrie van de SIH Noord Nederland kunt verwachten. Naast drie voorbeelden van bedrijven die al flinkbezig zijn met Smart Industry zal het SIH-team zich presenteren. Bezoek voor meer informatie of deelname de speciale webpagina.

Smart Industry Hub

De SIH Noord is er voor álle noordelijke bedrijven in de maakindustrie en de procesindustrie. Dus voor grote en voor kleine bedrijven, voor de koplopers maar ook voor bedrijven die nog moeten beginnen met digitalisering en Smart Industry. Het programma van de Smart Industry Hub is opgezet als een menu waaruit bedrijven een keuze kunnen maken. Het hele programma kan worden doorlopen, maar ook onderdelen eruit. Voor de meeste activiteiten is deelname kosteloos. De inhoudelijke invulling is afhankelijk van de voorkeuren en de vragen die ondernemers hebben. 

Skilsslab

Een belangrijk onderdeel van de Smart Industry Hub zijn de zogenaamde ‘Skillslabs’. Dit zijn demo-locaties waar bedrijven Smart Industry-oplossingen kunnen bekijken en uitproberen. Ons eigen Innovatiecluster Drachten is zo’n skillslab, waar werknemers kunnen worden bijgeschoold in digitale competenties en studenten worden opgeleid. De skillslabs zijn opgezet als samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs. Skilslabs zijn er in Drachten, Groningen en Emmen.

Ga naar Smart Industry Hub Noord-Nederland voor meer info over Smart Industry en de SIH Noord.