Kom je ook naar het Noorden?

Nieuws | 2 maart 2017

Collega’s van BD en YP Your Partner spreken namens Innovatiecluster Drachten honderden studenten aan op de Bedrijvendagen Twente. Ze laten zich jaarlijks op twee dagen informeren over de mogelijkheden van stages, afstudeerplaatsen en natuurlijk aantrekkelijke banen in de techniek. Maar liefst 150 bedrijven er presenteren zich. Het enige dat de studenten hoeven te doen: ingaan op de leukste avances.

Carrièrekansen

Bij ons is dat uiteraard een geweldig verhaal over carrièrekansen in de high tech maakindustrie in Noord-Nederland. Een onbekende wereld voor de meeste studenten, op een enkele Noordeling na die zijn studie in Twente volgt. ,,Daarom is het goed om op deze beurs te zijn’’, vertelt René Ferwerda van BD. Hij spreekt met zijn Engelstalige collega talloze studenten aan om ze te informeren over de high tech bedrijven van Innovatiecluster Drachten. Tussendoor proberen de studenten de Hololens uit, meegenomen door YP Your Partner. ,,Veel studenten zijn enthousiast als ze horen wat we doen. Ze begrijpen meteen de voordelen voor hun carrière van onze samenwerking.’’

High Tech Safari

De high tech safari’s, speciaal ontwikkeld voor studenten waarbij ze kennismaken met de Big 5 van de high tech, trekken hun speciale aandacht. Studievereniging E.T.S.V Scintilla meldt zich meteen als geïnteresseerde. Vrijdag 3 maart worden de studieverenigingen tijdens de evaluatie van de Bedrijvendagen Twente nogmaals op onze high tech safari’s geattendeerd.

StarWars

In ruil voor contactgegevens hebben de studenten kans gemaakt om een Star Wars-robot BB8 Sphere te winnen. Je bedient hem met je smartphone en zet de eerste voorzichtige stappen in augmented reality. Aan het einde van de beurs ging de robot met Carin van Information Sciences mee naar huis.