Kwant Controls nieuwste lid Innovatiecluster Drachten

Nieuws | 18 november 2016

In aanwezigheid van burgemeester Tjeerd van Bekkum van Smallingerland en de Loco-burgemeester van Sûdwest Fryslân Maarten Offinga hebben voorzitter Kor Visscher en managing director van Kwamt Controls Pierre Verwegen vrijdag 18 november hun handtekeningen gezet onder de samenwerking. Verwegen is blij en enthousiast. ,,We maken nu deel uit van de groep high-tech bedrijven in Noord Nederland die samenwerken aan oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst.”

Volgens ICD voorzitter Kor Visscher is Kwant Controls een mooie aanvulling voor het bedrijvencluster. Visscher: ,,We hebben gemeenschappelijke uitdagingen waar ook Kwant Controls mee te maken heeft. Het is mooi om opnieuw een partner te verwelkomen die van harte bereid is kennis en ervaring bij te dragen om zo ons bedrijvencluster te versterken”. 

Kwant Controls

Kwant Controls is een private maritieme toeleverancier van nautische besturingsinstrumenten en besturingssystemen.  Met ongeveer 60 medewerkers ontwikkelt, verkoopt, assembleert en levert Kwant Controls jaarlijks enkele duizenden control levers. Met apparatuur aan boord van circa 40 procent van alle zeegaande schepen, beschouwt Kwant zichzelf als een wereldmarktleider in haar niche. Verwegen: ,,Als leverancier van onder andere telegraafsystemen zijn wij trouw gebleven aan onze markt, onze productrange en natuurlijk onze Friese wortels vanaf ons ontstaan in 1937.” Meer dan 90 procent van de afzet vindt plaats buiten Nederland en wordt rechtstreeks aan scheepseigenaren, werven en reders geleverd.

De afgelopen tien jaar is het productassortiment van Kwant Controls uitgebreid met hoogwaardige, intelligente besturingssystemen voor zeegaande schepen. In 2016 heeft het bedrijf uit Sneek van Rolls Royce Marine daarvoor haar prestigieuze Innovatie and Technology Award ontvangen.