Leerlingen CSG Liudger bezoeken WhisperPower

Nieuws | 18 februari 2023

Op 16 februari bracht een groep leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Liudger afkomstig uit Nederland, Duitsland en Spanje een bezoek aan het bedrijf WhisperPower in Drachten. Dit bezoek maakte onderdeel uit van een internationaliseringsproject van CSG Liudger waarbij de leerlingen inzicht krijgen in duurzame oplossingen voor de toekomst. 

WhisperPower is een Nederlands bedrijf dat innovatieve duurzame oplossingen voor energieopslag en -omzetting ontwikkelt, produceert en levert. WhisperPower biedt een grote variëteit aan producten die geschikt zijn voor zowel de mobiele als maritieme sector. Het bedrijf is onderdeel van het Innovatiecluster Drachten.

Img 9177
Img 9180

Tijdens het bezoek kwamen de leerlingen meer te weten over de diverse marktsegmenten waarin WhisperPower actief is, van elektrische systeemoplossingen, energie opwekken en het duurzaam gebruiken van warmte door middel van water. Met behulp van deze duurzame oplossingen verwarmt WhisperPower zijn bedrijfspand met zelf opgewekte energie. De producten van WhisperPower zijn energiezuinig, stil, emissievrij en betrouwbaar. 

De leerlingen werden hartelijk verwelkomd door Martijn Favot en Jan Wildeboer en kregen een rondleiding door het bedrijf. Ze kregen informatie over de producten en processen, en hadden de gelegenheid om vragen te stellen en mee te denken over duurzame en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Het was een geslaagd bezoek. De reacties waren positief en de leerlingen waren enthousiast over het bedrijf en wat het te bieden heeft. 

Het Innovatiecluster Drachten brengt bedrijven, onderwijs en overheid bijeen om samen te werken aan innovatieve technologieën. Bedrijven delen onderling kennis en ontwikkelen samen nieuwe technologieën, waarbij onderwijs- en overheidsinstellingen toegang krijgen tot de bedrijven om meer te weten te komen over de nieuwste ontwikkelingen en een bijdrage daaraan te leveren door middel van het uitwisselen van ideeën, er stage te lopen of een afstudeeropdracht te doen.