Leerlingen pimpen skelters voor skelterrace in maart

Nieuws | 3 november 2014

18 maart volgend jaar vindt een skelterrace met gepimpte skelters plaats. Dit initiatief heeft tot doel VMBO-leerlingen op een speelse manier te interesseren voor techniek en ze in contact brengen met een (technisch) bedrijf. 

Gemeente en bedrijven adopteren skelters

De leerlingen pimpen in teams de skelters. Verschillende grote bedrijven in de gemeente Smallingerland werken mee aan dit initiatief door een skelter te adopteren en daarmee een team van leerlingen te sponsoren. Afgelopen woensdag werden in het techniekgebouw van ROC de Friese Poort in drachten de teams aan de bedrijven gekoppeld. Wethouder Ron van der Leck deed dit met een loting. Ook de gemeente heeft een skelter geadopteerd. Daarnaast stelt de gemeente een garageruimte aan de Tussendiepen beschikbaar om aan de skelters te werken. 

Teams aan de slag

Naast het knutselen aan de skelter worden ook andere vaardigheden gevraagd van de deelnemende teams. Zo moeten de teams een ontwerpplan maken en dit plan met een filmpje presenteren aan de sponsor van de skelter. Ook een aantal VMBO-scholen uit omliggende gemeenten doen mee. 

TechNet-kring Drachten

De skelterrace 2014-2015 is een initiatief van TechNet-kring Drachten, een samenwerkingsverband  van scholen, gemeente en (technische) bedrijven. 

 

BRON: Breeduit