Matchmaking via High Tech Career Competition

Nieuws | 13 juni 2021

Afgelopen week organiseerde ICD een eigen High Tech Career Competition (HTCC), een digitale matchmaking voor studenten van NHL Stenden, Windesheim en RuG die op zoek zijn naar een afstudeerproject of stage bij één van onze hightech bedrijven. 

Studenten konden persoonlijk kennismaken met de vertegenwoordigers van de aanwezige bedrijven zoals Anouk Sikkens, Tom Bax en Emilie Kernen van Photonis, Eric Sloot, Maxime Meijer en Marlous van der Braak van Philips, Johan van Duijne en Jarno Bosch, van ZiuZ, Roderick Dansen van YP Your Partner en Anke Kloosterman en Djoke Attema van NTS Norma en de nodige vragen stellen over deze en andere bedrijven die zijn aangesloten bij ICD.

Werken binnen het Innovatiecluster Drachten in Noord-Nederland biedt studenten tal van mogelijkheden. We zeggen dan ook regelmatig: “De toekomst is van jou”.

Wat maakt het zo interessant om bij één van de ICD-bedrijven een passende stage of afstudeeropdracht te vinden? Vanuit de studio, waar een livestream werd uitgezonden van de Career Competition, gaf Joost Krebbekx antwoord op deze vraag. 

Studenten kunnen bij ons actief meewerken aan innovatieve R&D projecten en, zodra het weer mogelijk is m.b.t.  de corona omstandigheden, bijvoorbeeld naar Boston gaan via het internationale uitwisselingsprogramma. Verder bieden we een High Tech Masters Honours programma aan en een Master in Mechanical Engineering. Het bijzondere is dat we met elkaar kennis delen en werken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarnaast kun je gedurende je loopbaan makkelijk overstappen naar een ander bedrijf binnen het ICD. Je neemt je ervaring en kennis mee en hebt weer een mooie nieuwe uitdaging om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is nog eens werken aan je toekomst!

Naast de presentaties van de vertegenwoordigde bedrijven konden de studenten via een aparte online locatie een een-op-een-gesprek aangaan om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hun eventuele toekomstige werkplek. Zo kwamen er al snel een paar matches tot stand.

Voorbereidingen livestream opnames