Met Innovatiecluster Drachten de ruimte in

Nieuws | 16 februari 2016

Studenten van Universiteit Twente kunnen vandaag, tijdens de start van de jaarlijkse Bedrijvendagen voor studenten, op de campus in Enschede een ruimtereis maken. De reis gaat naar de onlangs ontdekte planeet ‘nr 9’, waar Innovatiecluster Drachten een succesvolle landing heeft gemaakt.

Op uitnodiging van de Twentse studenten presenteren de high tech bedrijven van Innovatiecluster Drachten zich tijdens de beurs die volgende week op het universiteitsterrein wordt gehouden. Jaarlijks organiseren de studenten zelf een activiteitenweek die gericht is op hun eigen toekomst. Daarvoor nodigen ze 150 bedrijven uit, variërend van energiebedrijven tot zorgverzekeraars en van high tech bedrijven tot uitzendorganisaties. Innovatiecluster Drachten is er als high tech bedrijvencluster dit jaar voor het eerst bij. Niet alleen met een stand op de beurs, maar vandaag al met een ludieke Facebookactie.

Ruimtereis

Naast een enorme schaatsbaan staat de tent waarin studenten een ruimtereis kunnen maken. Voor speciale ruimtekleding is gezorgd. De reis gaat naar planeet ‘nr 9’, die voor vandaag Innovatiecluster Drachten is gedoopt. ,,Door middel van een greenscreen beleven studenten deze unieke ruimtereis. Het bewijs van hun bezoek aan planeet ‘nr 9’ kan gedeeld worden via Facebook. Zo hopen we vandaag al enkele honderden studenten te bereiken’’, vertelt woordvoerder Berend Henk Huizing.

High Tech Safari

Tijdens de beurs op donderdag 25 februari gaan techneuten en recruiters van de samenwerkende bedrijven van Innovatiecluster Drachten in gesprek met de studenten. Wie bijzondere interesse toont krijgt volgens Huizing een speciale uitnodiging. ,,Voor 25 studenten met bijzondere interesse in onze high tech bedrijven hebben we een VIP-pas klaarliggen. Deze pas geeft recht op een volledig verzorgde High Tech safari langs de big 5 van de high tech, bij onze bedrijven.’’

Innovatiecluster Drachten

Het high tech bedrijvencluster is een internationaal werkend ecosysteem van op dit moment 13 samenwerkende High Tech bedrijven en kennisinstellingen die vooroplopen met innovaties en concurrerend zijn in de wereldmarkt. Gezamenlijk werken ruim 3.500 medewerkers bij de bedrijven aan oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst: ‘the internet of things’, big data, robotics, 3D printing en alternative energy.