Op naar de top! Jonge vakkanjers kiezen bewust voor techniek

Nieuws | 12 juni 2014

Goed opgeleide jonge vakmensen staat momenteel hoog op de agenda bij de High Tech bedrijven en daarvan kunnen we in de regio niet genoeg van hebben. Jong talent is meer dan welkom op de werkvloer en als je ze eenmaal binnen hebt moet je ze vooral koesteren. Zij zijn namelijk onze techniek ambassadeurs voor de toekomst!

Norma Groep, met een vestiging in Drachten, is een bedrijf dat graag investeert in haar medewerkers. Het van oorsprong nuchtere bedrijf met haar roots in Twente is juist heel erg bescheiden, maar waar ze vooral erg trots op zijn is op hun vakkanjers.

Tijdens de vakkanjerwedstrijden afgelopen maart in de Jaarbeurs in Utrecht hebben 3 vakkanjers van Norma een podiumplek behaald.  Jeroen Stoeten (CNC draaien) won Goud en Carmen Nales (CNC frezen) en haar broertje Richard Nales (machinebankwerker fijnmechanisch) wonnen Brons.

Bijzonder aan deze nominatie is dat Carmen meestreed tussen louter mannelijke collega’s. Overtuigd van het feit dat vrouwen in haar vakgebied beter kunnen frezen door hun kwaliteit voor precisie heeft ze haar podiumplaats weten te bemachtigen. Daar waar Richard als junior direct door mag naar de MTC WorldSkills volgend jaar in Brazilië, mag Carmen eerst nog strijden voor de teamchallenge om een nominatieplek binnen te halen. De definitieve uitslag volgt eind van dit jaar.

Namens Innovatiecluster Drachten wensen wij deze vakkanjers enorm veel succes!