Resato genomineerd voor Drentse onderneming van het jaar

Nieuws | 25 juli 2017

Als het aan Rob Castien, CEO van high tech bedrijf Resato International, ligt rijden we over enkele jaren allemaal in auto’s die op waterstof rijden. Samen met de Holthausen Groep, de Gasunie en duurzaam tankstation Greenplanet behoort Resato tot de groep koplopers in Noord-Nederland om waterstof voor het grote publiek beschikbaar te maken. 

Rijden in een auto moet gewoon schoon. En volgens Castien kan dat al binnen tien jaar. Volgens hem is het een beetje het bekende kip-en-eiverhaal. ,,Er zijn nog te weinig vulstations om auto’s met waterstof te tanken. Daarom zit iedereen op elkaar te wachten.” Volgens Castien is een investering in zo’n auto en vulstation erg groot. ,,Ondernemers zijn volgens zijn schatting tien tot vijftien jaar bezig om hun eerste euro te verdienen.” Resato International heeft daarom een vulstation ontwikkeld dat goedkoper is dan een groot tankstation. ,,Wij vullen de waterstoftank met vijf kilo onder de hoge druk van zevenhonderd bar. Hier kun je ongeveer vijfhonderd kilometer mee rijden.”

Nominatie

De jury van de Drentse Onderneming van het Jaar heeft de namen bekend gemaakt van de tien ondernemingen die genomineerd zijn voor de editie van 2017. Op basis van diverse criteria zijn daarmee de 122 inzendingen teruggebracht naar tien deelnemers. Voorzitter van de jury Eric Zwart: ,,We verwachten een mooie strijd om de drie finaleplaatsen tijdens de nominatiebijeenkomst op 4 oktober. We zijn trots op de genomineerde ondernemingen en ik wens ze veel succes toe in het vervolgtraject.”

Op de nominatiebijeenkomst krijgen de genomineerden de gelegenheid om zich te presenteren en te benadrukken waarom juist zij door moeten gaan naar de finale. Mede op basis van deze pitchpresentaties selecteert de jury vervolgens drie finalisten die doorgaan naar de finale op donderdag 16 november in theater de Nieuwe Kolk in Assen.